Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «εξηγήσεις» του Τρινκιέρι για τον αποκλεισμό και... το μέλλον

Οι «εξηγήσεις» του Τρινκιέρι για τον αποκλεισμό και… το μέλλον

Τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ για κάτι περισσότερο από μισή ώρα έκανε ο Αντρέα Τρινκιέρι, μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Κροατία, ενώ στο τέλος άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε πως πλέον όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτή την αποτυχία. Μπουρούσης: «Χάσαμε για μια άμυνα». Καϊμακόγλου: «Πρέπει να έχεις και τύχη». Ρέπεσα: «Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας».

Τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ για κάτι περισσότερο από μισή ώρα έκανε ο Αντρέα Τρινκιέρι, μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Κροατία, ενώ στο τέλος άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας.

«Ήταν δύσκολο να ετοιμάσουμε το ματς ψυχολογικά και σωματικά. Είχαμε δύο ευκαιρίες να κερδίσουμε. Θέλαμε πολύ τη νίκη, παλέψαμε σκληρά, κάναμε μεγάλες επιστροφές, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κλειδί ήταν το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς. Αν είχαμε παίξει καλή άμυνα θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα», τόνισε.

«Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τη γενικότερη εικόνα. Είμαστε απογοητευμένοι κι ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο. Είχαμε κάποιες δυσκολίες. Είχαμε τον τραυματισμό του Σπανούλη. Όλες οι άλλες ομάδες έχασαν ματς, αλλά εμείς τις κουβαλήσαμε. Η ήττα από τη Φινλανδία μάς πλήγωσε. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, απέναντι στη Σλοβενία δεν ήμασταν καλοί, σήμερα κάναμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθαμε με απουσίες και σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι στις επιλογές του, απάντησε: «Με τις επιλογές που είχα, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Σίγουρα θα μας βοηθούσαν πολύ αν τους είχαμε μαζί μας ο Καλάθης, ο Κουφός και ο Μάντζαρης».

Για το κομμάτι της άμυνας, είπε: «Ήθελα να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δυστυχώς δεν το κάναμε στη διοργάνωση. Όμως δεν κατηγορώ τους παίκτες μου. Το μπάσκετ πηγαίνει όλο και περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας. Βλέπετε την Ουκρανία που προχωρά επειδή έχει δώδεκα αθλητές, που τρέχουν και πηδούν κάνοντας το γήπεδο να μοιάζει μικρότερο για τους αντιπάλους. Εμείς δεν το κάναμε αυτό στο βαθμό που θέλαμε. Οι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτή τη διοργάνωση».

Σε περίπτωση που θα είχε τη δυνατότητα, θα έκανε άλλες επιλογές; «Ίσως και να βγει σε καλό. Ίσως είναι μία ευκαιρία να χτιστεί κάτι καινούριο».

Για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ μέσω wild card είπε: «Κάνετε την ερώτηση στον λάθος άνθρωπο. Αυτή τη στιγμή το να σκέφτεσαι τη wild card είναι λάθος. Σίγουρα όλοι ελπίζουμε, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε».

Αναφορικά με το μέλλον του είπε: «Είναι λάθος στιγμή να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ίσως μετά από μια-δυο μέρες. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση, να καθίσουμε κάτω και με καθαρό μυαλό να αποφασίσουμε. Αυτή η χώρα αξίζει να έχει μία καλύτερη παρουσία από την Εθνική της ομάδα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έκανε ελεύθερες επιλογές, απάντησε: «Πόσους ελεύθερους ανθρώπους ξέρετε; Κανέναν. Όμως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα».

Σπανούλης: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε πως πλέον όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτή την αποτυχία.

«Είχαμε τραυματισμούς που μας αποσυντόνισαν, δεν αποτελεί δικαιολογία. Δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να κάνει τον κόσμο υπερήφανο όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Από την διοίκηση μέχρι τον πιο μικρότερο σε ηλικία παίκτη. Θα συνεχίσει να υπάρχει η Εθνική. Αποτύχαμε στην αποστολή μας. Τα δύο παιχνίδια με Ιταλία και Φινλανδία μας αποσυντόνισαν και ειδικά οι τραυματισμοί. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός.

Το ταλέντο δεν φτάνει. Ίσως να χρειάζεται καλύτερη χημεία ή ένα φρεσκάρισμα. Δεν ξέρω τι χρειάζεται και δεν είναι δική μου δουλειά. Όπως έχουμε αναδειχθεί μέσα από επιτυχίες, τώρα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Απογοήτευση υπάρχει γιατί δεν κάναμε περήφανο τον κόσμο μας. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Υπάρχουν και άλλες ομάδες μεγάλες που δεν έχουν πάριε μετάλλιο, αλλά όπως και πέρσι έτσι και φέτος πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για να γυρίσουμε δυνατοί στις επόμενες διοργανώσεις.

Εγώ είμαι πιστός στην Εθνική ομάδα, ίσως να μην έπαιζε άλλος παίκτης με τον τραυματισμό μου, αλλά δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Στον πρωταθλητισμό πρέπει να παίζεις όπως και αν είσαι. Πρέπει να ηρεμήσουμε, είμαστε περήφανοι που παίζουμε στην Εθνική και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Όσο με χρειάζεται η Εθνική, θα είμαι εδώ».

Μπουρούσης: «Χάσαμε για μια άμυνα»

Παρά τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης της Εθνικής στην 8άδα, οι διεθνείς πάλεψαν κόντρα στην Κροατία χάνοντας το ματς σε μια άμυνα κι ένα σουτ, σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουρούση.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας μετά το κακό αποτέλεσμα απέναντι στη Σλοβενία. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή ξέροντας ότι ήταν δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση ακόμη και με νίκη. Χάσαμε το παιχνίδι σε μία άμυνα, σε ένα σουτ».

Καϊμακόγλου: «Πρέπει να έχεις και τύχη»

Η ώρα της αυτοκριτικής για όλους έφτασε, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Εθνικής από το Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος στάθηκε στην έλλειψη τύχης και στους τραυματισμούς.

«Οι ώρες μετά το παιχνίδι με Σλοβενία ήταν δύσκολες. Είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Τουλάχιστον να παίρναμε τη νίκη για να φύγουμε με ψηλά το κεφάλι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα γραφτούν πολλά θα ειπωθούν πολλά. Έτσι είναι αυτά. Να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας.

Είναι κρίμα με τόσο ταλέντο να μη μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Πρέπει να έχεις και την τύχη μαζί σου, είχαμε και τους τραυματισμούς και ήταν πολύ δύσκολο. Ειδικά του Σπανούλη, παίξαμε ένα ματς χωρίς αυτόν και χάθηκε ο ρυθμός. Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και ο κάθε παίκτης να βάλει τα στοιχεία του μέσα στην ομάδα. Οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα να δουν τι έφταιξε και να πάμε στην επόμενη μέρα».

Zήσης: «Πονάει πολύ για σήμερα»

Την απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την συνέχεια του Eurobasket εξέφρασε με… τιτίβισμα στο twitter ο Νίκος Ζήσης αμέσως μετά την ήττα από την Κροατία.

«Πονάει πολύ για σήμερα, είμαι περήφανος που παίζω και φοράω αυτή τη φανέλα. Όλοι έχουμε ευθύνες αλλά αυτή η ομάδα θα ξαναπάει μπροστά», έγραψε ο έμπειρος γκαρντ στο twitter.

Ρέπεσα: «Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας»

Η Κροατία παρασύρθηκε στο ρυθμό που ήθελε η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Γιασμίν Ρέπεσα μετά τη νίκη της ομάδας του. Ο τεχνικός της Κροατίας, συνεχάρη τους παίκτες του που νίκησαν την Ελλάδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον ΣΤ’ όμιλο, ωστόσο στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν έπρεπε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου.

«Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη νίκη. Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας κι όχι όπως θέλαμε εμείς. Έλεγξαν το ρυθμό καλύτερα από μας παίζοντας πολύ με δύο γκαρντ. Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο που έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση. Στην πρώτη παράταση κάναμε κακή επίθεση με τον Ούκιτς στο φινάλε. Ευτυχώς νικήσαμε και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ουκρανία. Είναι μία πολύ επικίνδυνη και αθλητική ομάδα, με δύο καλούς περιφερειακούς όπως ο Γκλαντίρ και ο Τζέτερ. Έχουμε πολλά χρόνια να πάμε στην οκτάδα και τώρα έχουμε μία καλή ευκαιρία», δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός.

Ο Νταμίρ Μάρκοτα, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Κροατίας είπε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Κερδίσαμε και είμαστε πρώτοι. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο ματς την Πέμπτη. Πιστεύω πως αν είμαστε καλοί, μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ. Εξαρτάται από μας».

Ούκιτς: «Δεν ξέρω γιατί δεν πέρασε η Ελλάδα»

Χαρούμενος που νίκησε η Κροατία και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου εμφανίστηκε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας τόνισε πως δεν ξέρει τι έφταιξε και μια από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά αποχαιρέτισε τόσο γρήγορα τη διοργάνωση…

«Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να κερδίσει στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν εμείς και τερματίσαμε πρώτοι. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν πέρασε, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θες», ήταν τα λόγια του Κροάτη γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024