Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Συζήτησα με τον Σπανούλη για τις αλλαγές», παραδέχεται ο Τρινκιέρι

«Συζήτησα με τον Σπανούλη για τις αλλαγές», παραδέχεται ο Τρινκιέρι

Την άποψη του Βασίλη Σπανούλη περί... ξεσκαρταρίσματος στην Εθνική ομάδα, ασπάζεται ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος συμφώνησε με τον Βασίλη Σπανούλη περί ξεσκαρταρίσματος, ενώ αναγνώρισε τα λάθη του στην αποτυχία της Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ 2013. Ο Ιταλός προπονητής μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα sport-express.ru για την παρουσία της «γαλανόλευκης» στα παρκέ της Σλοβενίας, απ' όπου αποχώρησε με αρνητικό πρόσημο, αντιστρόφως ανάλογα των προσδοκιών.

Την άποψη του Βασίλη Σπανούλη περί… ξεσκαρταρίσματος στην Εθνική ομάδα, ασπάζεται ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος συμφώνησε με τον Βασίλη Σπανούλη περί ξεσκαρταρίσματος, ενώ αναγνώρισε τα λάθη του στην αποτυχία της Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ 2013. Ο Ιταλός προπονητής μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα sport-express.ru για την παρουσία της «γαλανόλευκης» στα παρκέ της Σλοβενίας, απ’ όπου αποχώρησε με αρνητικό πρόσημο, αντιστρόφως ανάλογα των προσδοκιών.

Ο 43χρονος Ιταλός δε δίστασε να συμφωνήσει στο χαρακτηρισμό της αποτυχίας, αλλά ούτε και να αποποιηθεί των ευθυνών του, παρότι ενέκρινε τις πιθανές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, ασχέτως αν το μέλλον του στον πάγκο είναι αβέβαιο.

«Η παρουσία μας στη Σλοβενία μπορεί να χαρακτηριστεί με μόνο μία λέξη: Αποτυχία. Την ίδια στιγμή, έκανα κι εγώ πολλά λάθη, τα οποία οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα. Δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίκτες. Έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κλείσουμε με νίκη απέναντι στην Κροατία. Αποχωρούμε χωρίς καν την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ, ενώ ταξιδέψαμε στο Ευρωμπάσκετ με σκέψεις για μετάλλιο», είπε μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης περί ξεσκαρταρίσματος.

«Γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του ο Βασίλης, συζήτησα μαζί του για τις αλλαγές, το ξεσκαρτάρισμα, πείτε το όπως θέλετε. Αλλά πιθανότατα όντως θα χρειαστεί να αποχωρήσει ένας αριθμός παικτών», υπογράμμισε σχετικά και συνέχισε:

«Για εμένα το μεγαλύτερο μάθημα ήταν η παρουσία της Ουκρανίας, η οποία, σε αντίθεση με εμάς, προκρίθηκε στα προημιτελικά. Η ομάδα του Μάικ Φρατέλο διαθέτει 12 παίκτες με τεράστια σωματικά προσόντα, ταχύτητα κι άλμα χωρίς ανάσα, αναπληρώνοντας την έλλειψη τεχνικής ικανότητας. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους αντιπάλους, περιορισμένων δυνατοτήτων, συναντάς επιθετική άμυνα. Η ελληνική ομάδα πρέπει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Επειδή το ευρωπαϊκό μπάσκετ γίνεται πιο γρήγορο στο υψηλό επίπεδο, καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, όπως αποδείχθηκε στην πράξη με εμάς, αλλά και με την Τουρκία και με την Ισπανία».

Πλέον ο ίδιος έχει επικεντρωθεί στα καθήκοντά του στην Ούνικς Καζάν κι ευελπιστεί οι Ζήσης και Καϊμακόγλου να συνεχίσουν ανεπηρέαστοι απ’ την αποτυχία της Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ 2013.

«Είμαι αισιόδοξος εν όψει νέας χρονιάς. Ευελπιστώ οι Ζήσης και Καϊμακόγλου να ξεχάσουν γρήγορα το αναθεματισμένο Ευρωμπάσκετ. Στην Ούνικς υπάρχει ακόμη ένας Έλληνας διεθνής, ο οποίος ήταν μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ωστόσο, δεν ταξίδεψε στη Σλοβενία: Ο Ίαν Βουγιούκας. Επομένως δεν είναι αναγκαίο να τους εξηγήσω λεπτομερώς τη φιλοσοφία μου. Αλλά είμαι σίγουρος πως κι οι υπόλοιποι δε θα αργήσουν να συνηθίσουν. Είμαι απολύτως ευχαριστημένος απ’ τις επιλογές παικτών. Τόσο σε θέμα αγωνιστικής ικανότητας, όσο και χαρακτήρα. Με αυτό το ρόστερ θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιο δύσκολες καταστάσεις εντός κι εκτός ρωσικών συνόρων» σχολίασε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024