Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γαλλία VS Λιθουανία, για το χρυσό (22:00)

Η ώρα του μεγάλου τελικού του 38ου Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, πλησιάζει, καθώς την Κυριακή (22:00, ΑΝΤ1) Γαλλία και Λιθουανία θα αναμετρηθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο. Η «παρέα» των Πάρκερ, Ντιό, Μπατούμ και Πιετρούς θα βρουν απέναντι την παρέα των Κλέιζα, Λαβρινόβιτς, Βαλαντσιούνας και Ματσιούλις, με κάθε μια από τις δύο να έχει τον δικό της λόγο για να θέλει απεγνωσμένα την κατάκτηση του τροπαίου.Στις 18:30 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός για το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε Ισπανία και Κροατία.

Η ώρα του μεγάλου τελικού του 38ου Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, πλησιάζει, καθώς την Κυριακή (22:00, ΑΝΤ1) Γαλλία και Λιθουανία θα αναμετρηθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο.

Η «παρέα» των Πάρκερ, Ντιό, Μπατούμ και Πιετρούς θα βρουν απέναντι την παρέα των Κλέιζα, Λαβρινόβιτς, Βαλαντσιούνας και Ματσιούλις, με κάθε μια από τις δύο να έχει τον δικό της λόγο για να θέλει απεγνωσμένα την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι Γάλλοι που μπαίνουν στον αγώνα σαν «φαβορί» θέλουν την κατάκτηση όσο τίποτα άλλο, αφού πριν δύο χρόνια έφτασαν στην πηγή, στο Ευρωμπάσκετ του 2011, άλλα τελικά ηττήθηκαν από την Ισπανία στο τελικό του Κάουνας. Η εφετινή διοργάνωση δεν ξεκίνησε καλά για τους «τρικολόρ», αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκαν από την Γερμανία με 80-74, στην συνέχεια όμως με σερί 4-0 πέρασαν ως 1οι στον β’ γύρο.

Από τον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν ως 3οι κάνοντας επίσης μια ήττα από, την επερχόμενη αντίπαλο τους στο τελικό, Λιθουανία. Στον προημιτελικό δεν συνάντησαν καμία δυσκολία να αποκλείσουν τους διοργανωτές. Τέλος, στον ημιτελικό της Παρασκευής απέκλεισαν,δύσκολα, στην παράταση την Ισπανία και πλέον βρίσκονται στον τελικό της Κυριακής.

Από την άλλη πλευρά, η Λιθουανία έχει να βρεθεί σε τελικό από το Ευρωμπάσκετ του 2003, στην Σουηδία, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση ενώ τελευταία φορά που πήρε μετάλλιο ήταν το 2007 όταν και κέρδισε στον μικρό τελικό την Εθνική Ελλάδος για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Έτσι σε αυτό το Ευρωμπάσκετ θέλει να δείξει πως μπορεί ακόμα να πρωταγωνιστήσει σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Για την ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας η πρώτη φάση ξεκίνησε με ήττα από την Σερβία, συνεχίστηκε, όμως, με τρεις σερί νίκες κόντρα σε ΠΓΔΜ, Λετονία και Μαυροβούνιο, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης κόντρα στη Βοσνία έπρεπε ή να κερδίσουν ή απλά να μην χάσουν με διαφορά πάνω από δέκα πόντους για να μην αποκλειστούν. Τελικά, έχασαν αλλά ευτυχώς για εκείνους με 6 πόντους οπότε στην ισοβαθμία με την Βοσνία την πέρασαν και προκρίθηκαν ως 3οι από τον Β όμιλο της πρώτης φάσης.

Στην δεύτερη φάση έκαναν τρεις σερί νίκες και πέρασαν άνετα 2οι στα προημιτελικά. Εκεί έκαναν ακόμα μια έκπληξη αφήνοντας έκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, την Ιταλία. Τέλος για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό έπρεπε να περάσουν από την πολύ φορμαρισμένη Κροατία και το έκαναν χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερη αντίσταση αφού κέρδισαν 77-62.

Ο αγώνας αναμένεται δυναμικός και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να μάθουμε τον νικητή του Ευρωμπάσκετ 2013…

* Στις 18:30 θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός για το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε Ισπανία και Κροατία (18:30).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024