Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο... πόδι το Παρίσι για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Στο… πόδι το Παρίσι για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Αποθέωση για την αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γαλλίας, κατά την επιστροφή της στο Παρίσι. Ο Τόνι Πάρκερ και η παρέα του έτυχαν θερμής υποδοχής στο «Charles de Gaulle» από τους φιλάθλους των «τρικολόρ», οι οποίοι ήταν εκστασιασμένοι από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, το πρώτο σε επίπεδο εθνικής ομάδας Ανδρών σε όλες τις διοργανώσεις. Οι θριαμβευτές, μετά την αποθέωση, κατευθύνθηκαν στα Ιλίσια Πεδία, καθώς υπήρξε προγραμματισμένη υποδοχή από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Αποθέωση για την αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Γαλλίας, κατά την επιστροφή της στο Παρίσι. Ο Τόνι Πάρκερ και η παρέα του έτυχαν θερμής υποδοχής στο «Charles de Gaulle» από τους φιλάθλους των «τρικολόρ», οι οποίοι ήταν εκστασιασμένοι από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, το πρώτο σε επίπεδο εθνικής ομάδας Ανδρών σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Τόνι Πάρκερ, ο οποίος έγραψε το όνομα του δίπλα σε αυτά των Τόνι Κούκοτς, Πάου Γκασόλ, και Πέτζα Στογιάκοβιτς (σ.σ. έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ και πρωτάθλημα ΝΒΑ), απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας:

«Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι αυτό, δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, Θα δούμε στο τέλος της επόμενης περιόδου. Αλλά ακόμα είμαι πεινασμένος για συνεχίσω στην εθνική ομάδα και να κερδίσουμε περισσότερους τίτλους».

Από την πλευρά του ο εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχίας επί της Λιθουανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Μπορίς Ντιαό, ανέφερε: «Ηταν ένα μακροπρόθεσμο έργο που απέδωσε, είναι δουλειά μιας δεκαετίας που απέδωσε, η Γαλλία πάντα ήταν παρούσα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη».

Τέλος, ο Φλοράντ Πιετρούς, είπε: «Δεν υπάρχει λόγια, ήταν ένα όνειρο που υπήρχε στο μυαλό μας από το 2003. Ολες οι θυσίες μας έπιασαν τόπο, δείξαμε αποφασιστικότητα, είμαι υπερήφανος για το γαλλικό μπάσκετ».

Οι θριαμβευτές, μετά την αποθέωση, κατευθύνθηκαν στα Ιλίσια Πεδία, καθώς υπήρξε προγραμματισμένη υποδοχή από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024