Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φαβορί του Final 4 ο Παναθηναϊκός ελλείψει της Μπαρτσελόνα»

«Φαβορί του Final 4 ο Παναθηναϊκός ελλείψει της Μπαρτσελόνα»

Πριν από λίγες εβδομάδες, το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον Παναθηναϊκό έκανε λόγω για την επιστροφή της κορυφαίας ομάδας των τελευταίων τριών δεκαετιών σε Final 4. Η κατάκτηση του τροπαίου από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς θα είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδείξουν ότι τα παραπάνω δεν είναι απλά λόγια, αλλά ισχύουν και στην πράξη.

Πριν από λίγες εβδομάδες, το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον Παναθηναϊκό έκανε λόγω για την επιστροφή της κορυφαίας ομάδας των τελευταίων τριών δεκαετιών σε Final 4. Η κατάκτηση του τροπαίου από τους παίκτες του Ομπράντοβιτς θα είναι σίγουρα ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδείξουν ότι τα παραπάνω δεν είναι απλά λόγια, αλλά ισχύουν και στην πράξη.

Ο Παναθηναϊκός πάει στη Βαρκελώνη με πέντε αστέρια στο πέτο του και έχοντας ως απώτερο σκοπό να επιστρέψει με το… έκτο . Το λιθαράκι του στην κατάκτηση των δύο εκ των πέντε αστεριών είχε βάλει και ο νυν άσος του Πανελλήνιου, Γιώργος Καλαϊτζής, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τους Πράσινους το 2000 στη Θεσσαλονίκη και το 2002 στην Μπολόνια.

Μιλώντας στο in.gr, ο 35χρονος άσος έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που απουσιάζει η Μπαρτσελόνα, ενώ θεωρεί πως η απουσία του Ολυμπιακού και των Μπλαουγκράνα σίγουρα κάνουν καλό τόσο στους Πράσινους όσο και στην Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα…

Παναθηναϊκός, Σιένα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πιστεύεται ότι υπάρχει φαβορί στο φετινό Final 4;
Αν πήγαινε η Μπαρτσελόνα θα υπήρχε φαβορί και λόγω ομάδας και λόγω έδρας. Τώρα νομίζω ότι την θέση της Μπαρτσελόνα την έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Έχει ίσως ένα μεγαλύτερο προβάδισμα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ο ένας ημιτελικός είναι ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό;

Θα είναι ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Στατιστικά σε κάθε Final 4 γίνεται και μια έκπληξη. Η λογική λέει ότι όπως έχει παίξει μέχρι τώρα η Μακάμπι, το πιο ιδανικό σενάριο θα είναι να πάει στον τελικό ο Παναθηναϊκός με την Μακάμπι. Από την άλλη η Ρεάλ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και σε αυτά τα παιχνίδια πιστεύω ότι θα κερδίσει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη βραδιά. Είναι πολύ κοντά όλες οι ομάδες. Ειδικά η Μακάμπι με την Ρεάλ είναι πάρα πολύ κοντά. Είχαν και οι δυο σκαμπανεβάσματα αλλά πιστεύω ότι ένα μικρό πλεονέκτημα το έχει η Μακάμπι.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον άλλο ημιτελικό είναι η Σιένα που άφησε εκτός Final 4 τον Ολυμπιακό. Πιστεύεται ότι θα δυσκολέψει και τους Πράσινους ή οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πάνε πλέον υποψιασμένοι;

Η Σιένα σίγουρα θα δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σχέση η Σιένα με τις υπόλοιπες ιταλικές ομάδες. Δηλαδή στην Ιταλία παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα όλες οι ομάδες και η Σιένα. Και για αυτό παίρνει και κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και όλους τους τίτλους στην χώρα της. Δηλαδή θεωρώ ότι η Σιένα δεν παίζει αυτό το κλασικό ιταλικό παιχνίδι που τρέχουν όλοι, σουτάρουν όλοι χωρίς άμυνα και επαφές και όποιος βάλει τα πιο πολλά να κερδίσει. Έχει ξεφύγει από αυτό το μοντέλο και για αυτό και παίρνει τους εγχώριους τίτλους και πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη, μιας και αυτό το μπάσκετ που παίζει είναι πιο κοντά σε αυτό της Ελλάδας, της Ισπανίας και ίσως του Ισραήλ, δηλαδή πιο δυναμικό, με πιο πολύ επαφή και στόχο στο παιχνίδι.

Από το Final 4 απουσιάζουν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι της Ρεάλ και του Παναθηναϊκού, δηλαδή η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός αντίστοιχα. Οι απουσίες αυτές βοηθούν ψυχολογικά τους Μαδριλένους και τους Πράσινους;
Είναι σωστό αυτό που λες γιατί όπως έχει φανεί στα προηγούμενα χρόνια, ότι ομάδες από την ίδια χώρα βρίσκονταν αντιμέτωπες στους ημιτελικούς, κατανάλωναν τόση πολύ ενέργεια και συγκέντρωση, που πίστευαν όλοι, ότι μετά το τέλος του ματς, για όποιον ήταν νικητής, η κατάκτηση του τροπαίου ήταν αναπόφευκτη. Αυτό έχουμε δει ότι δεν ισχύει γιατί ήταν αρκετές οι φορές που μετά από έναν εμφύλιο, η ομάδα που περνούσε στον τελικό δεν έπαιρνε το τρόπαιο. Πιστεύω ότι σίγουρα είναι καλύτερο που δεν παίζουν η Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό.

Κατακτήσατε δύο Ευρωπαϊκά με τον Παναθηναϊκό, το 2000 και το 2002 με προπονητή τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται στον πάγκο των Πρασίνων. Υπάρχει κάτι που λέει ο κόουτς στους παίκτες τους πριν από τα ματς του Final 4;
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κάθε χρονιά και κάθε Final 4 είναι διαφορετικό. Αυτό που μου έχει μείνει εμένα είναι ότι ενώ υπήρχε μεγάλη ένταση στις προπονήσεις και μεγάλος ανταγωνισμός, όταν φτάναμε στο Final 4 υπήρχε πιο πολύ έμφαση στην λεπτομέρεια και στον τομέα της ψυχολογίας, χωρίς να ασκείται από τους προπονητές περισσότερη πίεση. Προσπαθούσαν να μας αποβάλουν το άγχος. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας που πρέπει να ακολουθήσουν. Κάθε χρόνο τα δεδομένα είναι άλλα. Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικές ομάδες. Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να μας κρατήσουν την ψυχολογία ψηλά χωρίς να προσθέσουν περισσότερη πίεση. Άλλωστε ο Ομπράντοβιτς έχει πάρει μέρος σε τόσα Final 4 και ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Αν παίζατε στοίχημα, που θα βάζατε τα λεφτά σας;

Αν το έβλεπα καθαρά στοιχηματικά, θα πόνταρα στην ομάδα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες να το πάρει για να έχω και περισσότερα κέρδη (γέλια). Πέρα από την πλάκα, εγώ θέλω και πιστεύω ότι θα το πάρει ο Παναθηναϊκός. Τώρα από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα θα το ξέρουμε στις 8 Μαΐου.

Παναγιώτης Πέππας

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024