Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαντίδης ο κορυφαίος της Ευρωλίγκα

Διαμαντίδης ο κορυφαίος της Ευρωλίγκα

Στον Δημήτρη Διαμαντίδη απονεμήθη - όπως αναμενόταν - το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκα σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 07/05 στο Μουσείο Τέχνης της Βαρκελώνης. Στην κορυφαία πεντάδα μαζί του ο Σοφοκλής Σχοτσανίτης. Με αισιοδοξία, σοβαρότητα και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός να πέσει στη «μάχη» του τελικού της Ευρωλίγκα την Κυριακή 08/05 στις 17:30 κόντρα στην Μακάμπι. Τα τρόπαια είναι αυτά που αξίζουν, λέει ο Διαμαντίδης. Αιχμές Σχορτσανίτη για Ολυμπιακό.
- Όλα για το φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης στο αφιέρωμα του in.gr

Στον Δημήτρη Διαμαντίδη απονεμήθη – όπως αναμενόταν – το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκα σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 07/05 στο Μουσείο Τέχνης της Βαρκελώνης. Στην κορυφαία πεντάδα μαζί του ο Σοφοκλής Σχοτσανίτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μουσικοχορευτικό κομμάτι και ένα βίντεο της Ευρωλίγκα. Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Ζόρντι Μπερτομέου.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ «Alphonso Ford» πήρε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς της Εφες Πίλσεν. Ο Σέρβος είχε την εφετινή περίοδο 17,2 πόντους.

Το βραβείο του καλύτερου αμυντικού πήγε φυσικά στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχασε τη συγκεκριμένη διάκριση μόνο πέρυσι από τον Βίκτορ Κριάπα. Το βραβείο το παρέδωσε ο Ζόρντι Μπερτομέου.

Καλύτερος νέος παίκτης της σεζόν, ανακηρύχθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η δεύτερη καλύτερη πεντάδα: Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (Σιένα) Ντούσκο Σαβάνοβιτς (Βαλένθια).

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν παρών στην εκδήλωση, λόγω των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Για τον Ελληνα γκαρντ είναι η τρίτη φορά στην καριέρα του που συμπεριλαμβάνεται στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα. Τα βραβεία απένειμε ο Τζο Αρλάουκας.

Η πρώτη καλύτερη πεντάδα: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ), Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι).

Τα βραβεία απένειμε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αποστολή: Αθηνά Κόδρου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024