Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα περισσότερες επιτυχίες θέλει ο Ομπράντοβιτς

Ακόμα περισσότερες επιτυχίες θέλει ο Ομπράντοβιτς

Όρεξη για δουλειά και νέες επιτυχίες έχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αφιέρωσε τον τίτλο της Ευρωλίγκα σε έναν προσωπικό φίλο του που έχασε τον πατέρα του. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του τελικού, ο «Ζοτς» εξήρε την προσπάθεια των παικτών του, που διέψευσαν τις... Κασσάνδρες. «Δώσαμε ένα μικρό χαμόγελο στον κόσμο της Ελλάδας, που έχει ακούσει πολλά» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Όρεξη για δουλειά και νέες επιτυχίες έχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αφιέρωσε τον τίτλο της Ευρωλίγκα σε έναν προσωπικό φίλο του που έχασε τον πατέρα του. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του τελικού, ο «Ζοτς» εξήρε την προσπάθεια των παικτών του, που διέψευσαν τις… Κασσάνδρες. «Δώσαμε ένα μικρό χαμόγελο στον κόσμο της Ελλάδας, που έχει ακούσει πολλά» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Οι δηλώσεις του «Ζοτς»



Ειδικότερα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε:

«Θελω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί κάνουν μεγάλη προσπάθεια, αλλά και τους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ και τη Μακάμπι για το παιχνίδι που προσέφερε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί, είχαμε νευρικότητα. Κάναμε λάθη που έβαλαν τη Μακάμπι στο ματς, αλλά στα κρίσιμα κάναμε ό,τι έπρεπε. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τον τίτλο.

» Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Πριν το παιχνίδι πήρα ένα μήνυμα από ένα φίλο μου, τον Χοσέ Μαρία Ιθκέρδο που δεν είχε εισιτήριο και πέθανε ο πατέρας του χθες το βράδυ. Σε αυτόν αφιερώνω το Κύπελλο».

Για τις πολλές επιτυχίες που έχει στην καριέρα του τόνισε:

«Ζεις μόνο μια φορά, είμαι χαρούμενος που μπορώ να δουλεύω με τους παίκτες μου, θέλω να συνεχίσω να δουλεύω. Η δουλειά μου είναι ο έρωτάς μου. Ο καθένας δουλεύει για να φτάσει στο τέλος. Εμείς γυρίζουμε στην Αθήνα, αύριο θα το γλεντήσουμε, αλλά μετά θα σκεφτόμαστε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο».

Και συνέχισε:

«Πρέπει να ξεχάσουμε όσα ωραία ζήσαμε εδώ. Το σημαντικό είναι το μέλλον. Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που έπαιξαν όλοι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, κάναμε λάθη, μακάρι στη συνέχεια να γίνουμε καλύτεροι και να επαναλάβουμε την επιτυχία».

Για την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα ανέφερε:

«Ήταν σημαντικό που περάσαμε τη Μπαρτσελόνα, ήταν φανερό μετά πως μας κοιτάζανε με άλλο μάτι. Είχαμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας από εκείνη τη στιγμή, αλλά έπρεπε να πάρουμε άλλα δύο ματς. Για ακόμα μια φορά θα σας πω πως δεν είναι κάτι που κάνω εγώ. Το σημαντικό είναι πως είμαστε με το ίδιο τεχνικό επιτελείο, με τους κ.κ. Γιαννακόπουλους και κάθε χρονιά μπορούμε να βρούμε νέους παίκτες. Νομίζω όμως πως όλοι πρέπει να συνεχίσουμε μαζί. Είναι σημαντικό που έχουμε πολλούς παίκτες μαζί για χρόνια που μπορούν να εξηγούν στους νέους τη φιλοσοφία της ομάδας».

Στη συνέχεια μίλησε για την αμφισβήτηση που δέχτηκε η ομάδα:

«Ο Διαμαντίδης θυμάται ότι πριν τους αγώνες με τη Μπαρτσελόνα διαβάσω τον ισπανικό και όλοι έλεγαν πως δεν είχαμε πιθανότητα να πάμε στο final 4 και μιλούσαν για αυτούς που δεν είναι στην ομάδα, τον Σπανούλη, τον Πέκοβιτς… Αυτό που είπα στους παίκτες είναι πως αυτό είναι κίνητρο για εμάς. Να κάνετε την προσπάθεία σας και θα δούμε. Με τη δουλειά τους πήραμε το τρόπαιο. Αυτό που κάνουμε είτε παίζουμε τελικό είτε όχι είναι να δουλέψουμε όπως πάντα».

Για μία ακόμα φορά ο Δημήτρης Διαμαντίδης τόνισε τη σημασία της ομαδικότητας που διακρίνει τον Παναθηναϊκό:

«Εχω πολλά στο μυαλό μου. Ειμαστε χαρούμενοι για τον τίτλο. Συγχαρητήρια σε όλους. Σε παίκτες, προπονητές, οπαδούς. Δώσαμε ένα μικρό χαμόγελο στον κόσμο της Ελλάδας, που έχει ακούσει πολλά. Μένει η χαρά και η ικανοποίηση γιατί παλεύουμε και προσπαθούμε όλη τη χρονιά. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τον τίτλο. Στο πρώτο μέρος ήμασταν νευρικοί στην εκτέλεση, στο δεύτερο μέρος είχαμε πιο καλές επιλογές και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την προσωπική του εμφάνιση απάντησε:

«Είναι τιμή μου να ακούω καλά λόγια από τον κ. Ομπράντοβιτς. Το σημαντικό είναι πως παίζουμε μπάσκετ και όχι στίβο και ο καθένας κάνει ότι μπορεί. Ο ένας βοηθάει τον άλλο. Κάνω ότι μπορώ, κάποιες φορές βγαίνει κάποιες όχι. Ο αθλητισμός έχει και αποτυχίες, αν και εμείς έχουμε συνηθίσει στις επιτυχίες. Νομίζω το αξίζουν οι συμπαίκτες μου (σ.σ. Τσαρτσαρή και Μπατίστ) να σηκώσουμε μαζί την Κούπα για αυτό και το κάναμε».

Οι δηλώσεις του Διαμαντίδη



Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να δέχεται ερώτηση για το NBA και την Εθνική. Στη συνέχεια ανάλογη ερώτηση έγινε και στον Ομπράντοβιτς από Ελληνα δημοσιογράφο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, δεν πρόκειται να πάω στη NBA. Για την Εθνική το έχουμε πει πολλές φορές όλα κάποτε τελειώνουν» τόνισε ο «Μήτσος» με τον προπονητή του να πανηγυρίζει με χαρακτηριστική κίνηση και να απαντά σε ανάλογο ύφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024