Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Πήραν την απάντησή τους» δήλωσε ο Ομπράντοβιτς

«Πήραν την απάντησή τους» δήλωσε ο Ομπράντοβιτς

«Το καλοκαίρι πολλοί διαφωνούσαν με τις επιλογές μου αλλά το αποτέλεσμα το βλέπουμε», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αθλητικό Τύπο αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε η ομάδα του Παναθηναϊκού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μέχρι που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

Λιαμίρας Σάββας

«Το καλοκαίρι πολλοί διαφωνούσαν με τις επιλογές μου αλλά το αποτέλεσμα το βλέπουμε», τόνισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αθλητικό Τύπο αναφερόμενος στην κριτική που δέχτηκε η ομάδα του Παναθηναϊκού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν μέχρι που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του τεχνικού του Τριφυλλιού στην «Πράσινη»:

-Κόουτς, όγδοος ευρωπαϊκός τίτλος για εσάς και έκτος για τον Παναθηναϊκό. Ειλικρινά έχετε συνειδητοποιείσαι πόσο μεγάλα είναι όλα αυτά που έχετε πετύχει;

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει τον έκτο ευρωπαϊκό του τίτλο. Συγχαρητήρια σε όλους. Στους παίκτες μου, στους συνεργάτες μου και σε όλα τα μέλη του τεχνικού επιτελείου. Όλοι έκαναν το καλύτερο για την ομάδα. Και φυσικά πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας στην Βαρκελώνη. Και τις δύο ημέρες έκαναν πραγματικά φανταστική ατμόσφαιρα και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Μαζί με τους οπαδούς της Μακάμπι έδωσαν το καλύτερο παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους. Μπράβο τους για μία ακόμα φορά. Το αξίζουν».

-Πώς είδατε την ομάδα σας στον τελικό; Ο στόχος επετεύχθη. Η εικόνα των παικτών σας ήταν αυτή που θέλατε; Οι παίκτες σας έκαναν τον τελικό να μοιάζει εύκολη υπόθεση, αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να το κάνουν «θρίλερ».

«Στην αρχή η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε να παίζουμε πάρα πολύ νευρικά. Ειδικά στην επίθεσή μας, όπου και κάναμε αρκετά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως παρουσιαστήκαμε πολύ, πολύ καλύτεροι. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη τα οποία προήλθαν από το γεγονός ότι νομίζαμε ότι το ματς είχε τελειώσει. Νομίζαμε ότι ήταν εύκολο να το τελειώσουμε. Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να έχουμε τελειώσει τον τελικό νωρίτερα, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που μένει είναι ότι νικήσαμε, ότι ελέγχαμε τον αγώνα, ότι κυριαρχήσαμε και ότι πήραμε αυτό που θέλαμε. Αυτό είναι που μετράει».

-Ποιες ήταν οι σκέψεις πριν από το Final-4 Πριν μπείτε στο αεροπλάνο το πρωί της Τετάρτης για να ταξιδέψετε στην Βαρκελώνη και να βρεθείτε ενώπιον μίας ακόμα πολύ μεγάλης πρόκλησης στην καριέρα σας;

«Το μόνο που είχαμε στο μυαλό μας πριν από το Final-4 και εγώ και οι συνεργάτες μου ήταν το ματς με την Σιένα. Τίποτα άλλο. Βέβαια, είχαμε ετοιμάσει τα πάντα για τον αγώνα της Κυριακής. Με όποια ομάδα και αν παίζαμε. Και έτσι στην τελευταία μας προπόνηση να έχουμε μόνο να κάνουμε τις διορθώσεις που θα χρειαζόντουσαν».

-Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας, κατά την παραμονή της στην Βαρκελώνη, είδατε κάτι στους παίκτες σας που σας έκανε να πιστέψετε ακόμα περισσότερο στο ότι ο Παναθηναϊκός θα γύριζε με το τρόπαιο στην Αθήνα;

«Ήρθαμε στην Βαρκελώνη για να πάρουμε το τρόπαιο. Αυτό θέλαμε, αυτός ήταν ο στόχος μας. Όμως όπως κάνουμε πάντα θέλαμε να φτάσουμε στον στόχο μας, βήμα-βήμα. Παιχνίδι με παιχνίδι. Ήταν πολύ δύσκολο και σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε την Σιένα και να περάσουμε στον τελικό. Η Σιένα είναι μια εξαιρετική ομάδα που ξέρει να παίζει καλά και δυνατά. Παίζει πολύ δυνατή άμυνα, είναι πολύ ποιοτική ομάδα και γι αυτό άλλωστε έφτασε στο Final-4. Στηρίζεται σε όλους τους παίκτες της και αν θυμάστε καλά στην συνέντευξη Τύπου είχαμε πει ότι δεν είμαστε σίγουροι τι 12άδα θα αποφασίσουν να παρατάξουν».

-Το καλοκαίρι που μας πέρασε, στην έναρξη της σεζόν, πολλοί ήταν εκείνοι που έκριναν αρνητικά το ότι από την ομάδα έφυγαν ποιοτικοί παίκτες και δεν καλύφθηκε το κενό τους με τον ανάλογο τρόπο. Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού με αυτόν τον τρόπο είναι μια είδους απάντηση;

«Το αποτέλεσμα είναι εδώ. Μπροστά μας. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό. Είναι κάτι το πίστευα από την αρχή της σεζόν και καθ’ όλη την διάρκειά της. Το πώς θα «χτιστεί» η ομάδα είναι δική μου απόφαση. Το συζητάω με τον Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδη) και τους υπόλοιπους συνεργάτες μας, αλλά στο τέλος εγώ θα πάρω την τελική απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό. Όλοι πιστεύουμε στους παίκτες μας. Και είναι πολύ σημαντικό ότι στους παίκτες πιστεύει και η οικογένεια Γιαννακόπουλου που είναι πάντα δίπλα μας. Που κάνουν τα πάντα ώστε κάθε χρονιά να είμαστε καλύτεροι και να είμαστε σε θέση να ανταγωνιζόμαστε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

-Ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς τα σχόλια του καλοκαιριού; Σας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο; Θέλατε αυτό το αποτέλεσμα για έναν ακόμα λόγο;

«Το καλοκαίρι ξέρω πολύ καλά πως πολλοί διαφώνησαν με την επιλογή μου για το «χτίσιμο» της ομάδας. Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με αυτό. Αντίθετα, σέβομαι την γνώμη όλων. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Όμως και εγώ όπως έχω πει και άλλες φορές στο παρελθόν έχω τον τρόπο μου. Τον δικό μου τρόπο. Πολλοί μπορεί να μου «επιτέθηκαν», αλλά το θέμα είναι ότι εγώ πίστευα στην ομάδα μου. Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε».

-Κόουτς υπήρχαν κάποιοι παίκτες που έκαναν την διαφορά σε αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού. Όπως ο Νικ Καλάθης και ο Ίαν Βουγιούκας.

«Δεν είναι μόνο ο Νικ και ο Ίαν. Είναι όλοι οι παίκτες που έχουμε στην ομάδα. Είναι οι δώδεκα παίκτες μας μαζί με τον Μπόγρη, μαζί με τον Ζούμπο, μαζί με τον Καραμαλέγκο και μαζί με τον Μαραγκό. Είναι παίκτες που δουλεύουν πολύ σκληρά που προσπαθούν, που μας βοηθάνε και όλοι τους είχαν συνεισφορά στην επιτυχία της ομάδας μας. Όλοι είναι σημαντικοί στον Παναθηναϊκό. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Αλλά όλοι είναι σημαντικοί».

-Ποιο είναι το κίνητρό σας για να συνεχίζετε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια «δίψα» 12 συνεχόμενα χρόνια;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την ζωή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την δουλειά μου. Μου αρέσει πολύ να γίνομαι καλύτερος. Να προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος. Να βελτιώνομαι».

-Και τώρα ο Ολυμπιακός και ο τελικός του Κυπέλλου. Πόσο εύκολο είναι αν γυρίσετε το τσιπ, να ξεχάσετε όλα όσα έγιναν στην Βαρκελώνη και να έχετε στο μυαλό σας μόνο τον τελικό του Ελληνικού;

«Εύκολο ή δύσκολο πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να… γυρίσουμε το τσιπ. Να ξεχάσουμε την μεγάλη μας επιτυχία στην Βαρκελώνη και να αφοσιωθούμε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το πετύχουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024