Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ας ξεχάσουμε τι έγινε στην Πόλη», η προτροπή Τσαρτσαρή

«Ας ξεχάσουμε τι έγινε στην Πόλη», η προτροπή Τσαρτσαρή

Να ξεχάσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το τι έγινε στο Final 4 της Ευρωλίγκα, προέτρεψε ο Κώστας Τσαρτσαρής, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό.

Αποστολή: Αθηνά Κόδρου

Να ξεχάσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το τι έγινε στο Final 4 της Ευρωλίγκα, προέτρεψε ο Κώστας Τσαρτσαρής, μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό.

– Δείτε το αφιέρωμα του sports.in.gr στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

«Θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω και να δουλέψουμε για τις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος», τόνισε ο Έλληνας φόργουορντ, αναφερόμενος στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι ξεκινούν σε τέσσερις μέρες. Όσο και αν προσπαθούσαμε ήταν δύσκολο να επικεντρωθούμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί να χάσαμε, αλλά τώρα θα πρέπει να το ξεχάσουμε», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Για το χαμένο κίνητρο στο μικρό τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Το κίνητρο είχε χαθεί. Προσπαθούσαμε με τα λόγια να βάλουμε ένα κίνητρο στο παιχνίδι μας, αλλά ήταν δύσκολο».

Για του τελικούς με τον Ολυμπιακό: «Σε τέσσερις είναι οι τελικοί με τον Ολυμπιακό. Ό,τι έγινε στο Final 4 θα πρέπει να το ξεχάσουμε από το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι μας κάτω και να δουλέψουμε για τις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τον τελικό ΤΣΣΚΑ-Ολυμπιακός: «Σίγουρα θα δούμε ένα δυνατό ματς».

Ο Στράτος Περπέρογλου αρκέστηκε να πει: «Δεν εχουμε καιρό για χάσιμο. Ήταν συγκινητική η παρουσία του κόσμου στην Πόλη, τώρα πρέπει να πάρουμε ένα ματς μέσα στο ΣΕΦ».


Συγκινημένος ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου μετά το τέλος του ματς, αλλά δεν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

«Πιστεύω ότι τα δώσαμε όλα στο ματς με την ΤΣΣΚΑ και αξίζαμε τη νίκη, οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το παιχνίδι. Σήμερα ήταν δύσκολο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε καλύτεροι και παλέψαμε. Πλέον χάσαμε τον δεύτερο στόχο έχει μείνει ένας στόχος, το πρωτάθλημα, εύκολο δεν είναι, τα λόγια δεν είναι εύκολα αλλά αυτό που έγινε εδώ πέρα, το ότι χάσαμε μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνουμε κάτι καλύτερο πρέπει να μας πεισμώσει και να βγούμε τις τελευταίες δέκα-δεκαπέντε μέρες να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τον τίτλο στο εφετινό ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν είναι και εύκολο, είναι πολλά που μπορούμε να πούμε αλλά θα έλεγα «Αμαρτία από τον Θεό», κάτι τέτοιο. Το πιο σημαντικό όμως αυτή τη στιγμή είναι να μην καθίσουμε και να κλάψουμε, να το αφήσουμε πίσω, να πιστέψουμε τις δυνατότητες μας, στην ψυχολογία μας και από την Πέμπτη στο πρώτο παιχνίδι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Για την παρουσία του κόσμου στον ημιτελικό: «Ήθελα να το πω από μόνος μου, ξέχωρα που είπα και προχθές ότι είμαι πολύ περήφανος για τους προπονητές και τους συμπαίκτες, για όλους γιατί ήρθαμε εδώ και παλέψαμε και δείξαμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. Αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι σήμερα ειδικά όταν βγήκαμε στην παρουσίαση συγκινήθηκα βλέποντας τέσσερις χιλιάδες κόσμος να έχει έρθει από την Αθήνα σε αυτές τις δύσκολες εποχές να στηρίζει αυτή την ομάδα και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι φτιαγμένος για τα Final 4 να έρχονται οι οπαδοί του να τον υποστηρίζουν και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Αλλά τους θέλουμε μαζί μας να μας υποστηρίξουν και πάλι στους δύσκολους τελικούς που έρχονται».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Στιβ Σμιθ, δήλωσε για το ματς με την Μπαρτσελόνα: «Ήταν δύσκολο να ξεχάσουμε το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Παλέψαμε και προσπαθήσαμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για τη συμμετοχή του σε Final 4, τόνισε: «Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη μου παρουσία σε Final 4. Θεωρώ ότι από αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να κερδίσουμε πολλά για τα ματς με τον Ολυμπιακό».

Στα ματς με τον Ολυμπιακό, στρέφει το βλέμμα και ο Νικ Καλάθης: «Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι. Κάθε πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό. Αλλά εξίσου σημαντικό θα είναι και το δεύτερο. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε εκεί γιατί θέλουμε το πρωτάθλημα. Πέρσι κερδίσαμε στο ΣΕΦ και ελπίζω να το κάνουμε και φέτος. Το Final 4 τελείωσε για μας. Σίγουρα θέλαμε να το κερδίσουμε αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε χρόνο, ίσως κάποιες κατοχές έπαιξαν ρόλο», είπε και πρόσθεσε για το ματς με τους Καταλανούς:

«Το παλέψαμε, βγήκαμε έξω σαν να είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Όταν παίζεις κόντρα σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί αλλά στο δεύτερο ισορροπήσαμε το ματς και παλέψαμε για τη νίκη».

Όσο για τους φιλάθλους της ομάδας; «Ο κόσμος μας είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι εγώ στην ομάδα. Είναι κάτι το εκπληκτικό, όταν είσαι παίκτης της ομάδας το λατρεύεις. Θέλεις να σε αγαπάει ο κόσμος και να σε στηρίζει. Και αυτό συμβαίνει αυτά τα τρία χρόνια. Σημαίνει πολλά για εμάς και τους ευχαριστούμε ιδίως σε δύσκολες περιόδους όπως η τωρινή».

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν, στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κίνητρο με τη Μπαρτσελόνα: «Ένα πράγμα που κράτησα από αυτό το ματς είναι ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Είναι σημαντικό να έχουμε τον ρυθμό μας στο τέλος της σεζόν και όταν βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση επιστρέψαμε και συνεχίσαμε να παίζουμε. Είναι δύσκολο να αγωνίζεσαι για την τρίτη θέση, αλλά οι αθλητές είναι επαγγελματίες», είπε Λόγκαν που δεν παρέλειψε να σταθεί και στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ:

«Προσπαθείς να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος και να παίξεις όσο δυνατά μπορείς για τους οπαδούς. Ένας από τους στόχους μας ήταν να έρθουμε στο Final 4. Είχαμε μια δύσκολη ήττα στον ημιτελικό, είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε, αλλά δεν έγινε».

Ο Αλεξ Μάριτς εξήρε την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού: «Έχουμε απίστευτους οπαδούς και είχαμε 4.000 μαζί μας περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας υποστήριξαν ακόμη και στο παιχνίδι για την τρίτη θέση. Θα τους χρειαστούμε για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό», είπε ο Σερβοαυστραλός και πρόσθεσε για το ματς με τους Καταλανούς:

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για έλλειψη κινήτρου. Δεν παλέψαμε. Εναντίον μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως η Μπαρτσελόνα, κάθε ματς είναι τελικός. Χάνεις και αυτό είναι πισωγύρισμα, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία».

Μάικλ: «Κερδίσαμε τον πρωταθλητή Ευρώπης»

Ο Πιτ Μάικλ τόνισε πως δεν είναι λίγο πράγμα να νικάς τον πρωταθλητή Ευρώπης και τόνισε πως δεν ήθελαν να αποχαιρετήσουν με ήττα τη διοργάνωση.

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα τόνισε για τη νίκη στον μικρό τελικό: «Ήμασταν απογοητευμένοι από την ήττα στον ημιτελικό και είπαμε στα αποδυτήρια πριν από το παιχνίδι πως καλό θα ήταν να αποχαιρετήσουμε με νίκη.

Άλλωστε κάναμε μόνο δύο ήττες φέτος, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Κερδίσαμε τον πρωταθλητή Ευρώπης και δεν είναι λίγο πράγμα. Πλέον συγκεντρωνόμαστε στα playoffs».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024