Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κουβάρι» και... τρελαμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού

«Κουβάρι» και… τρελαμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού

Ο MVP του τελικού, Βασίλης Σπανούλης δεν θα μπορούσε παρά να ανοίξει και τον χορό των δηλώσεων των Πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Ελληνας γκαρντ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν το... δέχονταν οι Ρώσοι!

Αποστολή: Αθηνά Κόδρου

Ο MVP του τελικού, Βασίλης Σπανούλης δεν θα μπορούσε παρά να ανοίξει και τον χορό των δηλώσεων των Πρωταθλητών Ευρώπης. Ο Ελληνας γκαρντ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δείτε το αφιέρωμα του sports.in.gr στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης με φωτορεπορτάζ και βίντεο.

«Στο τέλος της διαδρομής το αξίζαμε. Το πιστεύαμε, δεν το παρατήσαμε ποτέ το ματς. Είχαμε πίστη και το έχουμε κάνει και άλλες φορές φέτος! Χάσαμε ένα κύπελλο στην Ελλάδα έτσι αλλά πήραμε το Ευρωπαϊκό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και ο Ολυμπιακός το άξιζε αυτό!», τόνισε ο γκαρντ των Πειραιωτών.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης, είπε: «Είναι τεράστιο το συναίσθημα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλους. Συγχαρητήρια στον Λο που έπαιξε με ενέσεις. Έτυχε να είμαι εγώ που έβαλα το καλάθι. Δεν θα το έχανε κανείς. Θα μπούμε και θα παλέψουμε και δεν φοβόμαστε κανέναν. Ο πήχης ανεβαίνει και θα δείξει που θα πάει».

Ευτυχισμένος, αλλά και προσγειωμένος ο Κώστας Σλούκας, χαρακτήρισε απίστευτο το συναίσθημα: «Είναι απίστευτο συναίσθημα. Θα το καταλάβω αύριο μετά το αεροπλάνο. Ζω ένα όνειρο. Έτυχε να παίζουμε τρεις μικροί για μια στιγμή. Σ’ όλα τα παιχνίδια χρειάζεται τύχη, αλλά τα δώσαμε όλα. Ελπίζω να συνεχίζουμε έτσι».

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ιστορία: «Γράψαμε ιστορία. Όχι μόνο γιατί κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό, αλλά με τον τρόπο που ξεκινήσαμε φέτος και που φτάσαμε. Στο ματς ήμασταν στο -19 και πήραμε το τρόπαιο. Όλοι όσοι είδαν το παιχνίδι και βρέθηκαν εδώ πιστεύω ότι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Έτυχε να μπουν τα δικά μου σουτ. Πραγματικά δε με ενδιαφέρει τι έκανα εγώ προσωπικά, αλλά το τι κάναμε». Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για τα κατορθώματα των πιτσιρικάδων του Ολυμπιακού ανέφερε: «Έχουν άστρο φαίνεται…».

Ο Κάιλ Χάινς τόνισε ότι όλοι στον Ολυμπιακό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό: «Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, η αλήθεια είναι ότι περάσαμε από πολλές καταστάσεις για να φτάσουμε εδώ. Το αξίζαμε αυτό το τρόπαιο, έτσι όπως παίξαμε με ψυχή. Στο ημίχρονο είπαμε ότι υπάρχουν ακόμα 20 λεπτά σε έναν τελικό και τα δώσαμε όλα. Είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι πανέμορφο το συναίσθημα δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο».

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στάθηκε στο το μέταλλο νικητή που έχει η ομάδα μέσα της: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είναι απερίγραπτο. Το γιορτάζουμε με όλη μας την ψυχή και από αύριο τα κεφάλια μέσα. Είμαστε μια παρέα, ο κάθε ένας έχει τα δικά του. Δείξαμε το μέταλλο νικητή που έχουμε φέτος σαν ομάδα. Δεν έβλεπα μπάσκετ, τότε αλλά χαίρομαι που έγραψα ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού».

Για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, μίλησε ο Τζόι Ντόρσεϊ: «Απίστευτο αυτό που ζω. Με έδιωξαν ως αποτυχημένο από την Κάχα Λαμποράλ και εδώ βρήκα το λιμάνι μου. Πιστεύουμε στην ομαδικότητά μας. Ξέραμε ότι αυτή ήταν η ευκαιρία μας και ποτέ δεν το παρατήσαμε», τόνισε αρχικά ο Ντόρσεϊ και πρόσθεσε αναφορικά με το μυστικό της επιτυχίας. «Είμαστε μία οικογένεια, αγαπιόμαστε μεταξύ μας όλοι και αυτό είναι το μυστικό μας».

Ο μεγάλος άτυχος του Ολυμπιακού, αλλά και ήρωας, αφού αν και τραΥΜδηλώσεις του ο Έισι Λο, τονίζοντας πως ζει μια μαγεία και νιώθει σαν να ονειρεύεται.

Ο Αμερικανός άσος ευχαρίστησε τον Θεό και στάθηκε στην μαχητικότητα που έχει ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. «Αισθάνομαι σαν να ονειρεύομαι. Δεν το πιστεύω. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα που κατακτώ. Ζω μια μαγεία. Είμαι ευτυχής για την ομάδα, τους παίκτες, τον προπονητή, την οικογένεια μου, τον κόσμο και όλους! Ο Θεός είναι μεγάλος. Και στη Σιένα και σε άλλα ματς πολεμούσαμε, πολεμούσαμε, πολεμούσαμε και είχαμε τις δυνάμεις να παλεύουμε μέχρι το τέλος», υπογράμμισε ο Λο.

Χαμένα τα… είχε και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν έβρισκε λόγια για να περιγράψει τη χαρά από την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας σέντερ θεωρεί πως κομβικό σημείο για τη νίκη στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (62-61), ήταν το τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν κάποια μεγάλα τρίποντα: «Δεν ξέρω τι να πω. Ήταν ένα μεγάλο ματς. Μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι, στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου βάλαμε κάποια μεγάλα τρίποντα και αυτά ήταν ο λόγος που επιστρέψαμε. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και τώρα είμαστε πρωταθλητές».

Κιριλένκο: «Ανεπίτρεπτο…»

Ο μεγάλος Αντρέι Κιριλένκο, υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντας την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πιθανότατα τη χειρότερη στην καριέρα του: «Έτσι είναι το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν ανεπίτρεπτο, δηλαδή να χάσουμε ένα ματς στο οποίο προηγούμασταν με 19 πόντους. Βγάζω το καπέλο στους Έλληνες. Έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια μας. Ίσως είναι η χειρότερη ήττα της καριέρας μου».

Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του ήταν για τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς: «Είναι η πιο επώδυνη ήττα στην καριέρα μου. Χαλαρώσαμε, ο Ολυμπιακός πέτυχε κάποια δύσκολα καλάθια κι άρχισε να πιστεύει στον τίτλο. Ίσως πιστέψαμε πρόωρα πως είχαμε κερδίσει. Όμως στο μπάσκετ όλα γίνονται».

Ακόμα δεν έχει πιστέψει ο Τζαμόντ Γκόρντον την απώλεια της κούπας: «Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς συνέβη. Το παιχνίδι ήταν στα χέρια μας, αλλά ξεκίνησαν να βάζουν συνεχώς καλάθια, αποκτώντας το μομέντουμ του ματς. Είμαι πραγματικά πολύ απογοητευμένος. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς συνέβη. Το παιχνίδι ήταν στα χέρια μας, αλλά ξεκίνησαν να βάζουν συνεχώς καλάθια, αποκτώντας το μομέντουμ του ματς. Πραγματικά θέλαμε να πάρουμε αυτό το τρόπαιο. Τώρα, για μένα είναι νωρίς να μιλήσω για το παιχνίδι. Ήμασταν ανίκανοι να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Είναι απογοητευτικό».

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας ήταν ο μοιραίος παίκτης της ΤΣΣΚΑ, αστοχώντας στις δύο τελευταίες βολές της ομάδας του: «Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω τι έγινε. Πρέπει να δούμε το ματς και να το αναλύσουμε. Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα επέστρεψε στο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ κακοί στο τέλος της τρίτης περιόδου και σε όλη την τέταρτη».

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος αποχώρησε από το παρκέ ο Μίλος Τεόντοσιτς! Ο Σέρβος γκαρντ δεν μπορούσε να δεχτεί την ήττα και από τα νεύρα μετά το τέλος του χαμένου τελικού έδωσε γροθιά σε μία διαφημιστική πινακίδα με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του!

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024