Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απολογισμό του Μουντιάλ κάνει η πρόεδρος της Βραζιλίας, λίγο πριν τον τελικό

Απολογισμό του Μουντιάλ κάνει η πρόεδρος της Βραζιλίας, λίγο πριν τον τελικό

Κανένα από τα κακά σενάρια για τη διοργάνωση του Μουντιάλ δεν επιβεβαιώθηκε, δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, πολιτική και αθλητική. Η ίδια ανακοίνωσε ότι θα είναι παρούσα στον τελικό της Κυριακής, δεν αποκάλυψε ποια ομάδα θα στηρίξει, ενώ αναφέρθηκε και στην κακή εμφάνιση της «σελεσάο».

Κανένα από τα κακά σενάρια για τη διοργάνωση του Μουντιάλ δεν επιβεβαιώθηκε, δήλωσε η πρόεδρος της Βραζιλίας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, πολιτική και αθλητική.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι θα είναι παρούσα στον τελικό της Κυριακής για την απονομή του Κυπέλλου στον νικητή, αλλά δεν αποκάλυψε ποια ομάδα θα στηρίξει.

«Δεν θα σας πω ποιον θα στηρίξω, θα είμαι στο ‘Μαρακανά’ ως πρόεδρος της Βραζιλίας. Αυτό που έχω στην καρδιά μου δεν θα το πω σε κανέναν» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η πρόεδρος θύμισε στους ξένους δημοσιογράφους ότι πριν από λίγες εβδομάδες εκείνη στεκόταν και πάλι απέναντί τους και τους εξηγούσε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

«Τότε δεν με πιστεύατε, με κοιτούσατε με επιφύλαξη. Λέγατε μέσα σας ότι ‘τα λέει όλα αυτά επειδή είναι πρόεδρος’. Όμως κανένα αρνητικό σενάριο δεν επιβεβαιώθηκε.»

Φυσικά η Ρουσέφ δεν γλίτωσε τις ερωτήσεις για την εμφάνιση της εθνικής Βραζιλίας. «Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να καταστρέψει μια ομάδα» υπογράμμισε, για να συμπληρώσει ότι η βαριά ήττα της Εθνικής μπορεί να έχει και θετικές επιπτώσεις.

«Η Βραζιλία είναι η τέταρτη οικονομία στον κόσμο και έχει τις προϋποθέσεις για να κρατήσει τους μεγάλους παίκτες. Να μην μεταναστεύουν σε ομάδες της Ευρώπης. Το ίδιο συνέβη και με την Γερμανία όταν έχασε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000 και κατάλαβε ότι χρειάζεται ανανέωση.»

Η Ντίλμα Ρουσέφ διεκδικεί τον ερχόμενο Οκτώβριο την επανεκλογή της στην προεδρία και τα ποσοστά δημοτικότητας έχουν αρχίσει να επανακάμπτουν.

Η πρόεδρος και η κυβέρνησή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τεράστιο κύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας, λόγω των τεράστιων ποσών που δαπανήθηκαν για τη διοργάνωση, ενώ η χώρα έχει άλλες μεγαλύτερες προτεραιότητες.

Η Ρουσέφ απαντούσε στους επικριτές της ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δαπανήθηκαν αφορά σε έργα που θα μείνουν στη χώρα. Έργα υποδομών, εξηγούσε, από αυτά που η Βραζιλία έχει ανάγκη.

«Το μέλλον της Βραζιλίας είναι η καινοτομία, η παιδεία και οι υποδομές» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024