Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Πορτογαλία στον τελικό του Euro, νίκησε 2-0 την Ουαλία

Η Πορτογαλία στον τελικό του Euro, νίκησε 2-0 την Ουαλία

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι η πρώτη φιναλίστ στο Euro 2016, στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από εκείνον το 2004. Οι Ίβηρες επικράτησαν στον πρώτο ημιτελικό της Ουαλίας με 2-0 στη Λιόν (πρώτη νίκη τους σε κανονική διάρκεια αγώνα) με σκόρερ τους Κριστιάνο Ρονάλντο στο 50ό και Νάνι στο 53ο λεπτό και περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής (10/7), που θα προκύψει από τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι η πρώτη φιναλίστ στο Euro 2016, στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από εκείνον το 2004.

Οι Ίβηρες επικράτησαν στον πρώτο ημιτελικό της Ουαλίας με 2-0 στη Λιόν (πρώτη νίκη τους σε κανονική διάρκεια αγώνα) με σκόρερ τους Κριστιάνο Ρονάλντο στο 50ό και Νάνι στο 53ο λεπτό και περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής (10/7), που θα προκύψει από τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Το πρώτο ημίχρονο «συμπυκνώθηκε» στο οκτάλεπτο 16΄- 24΄. Την αρχή έκαναν οι Πορτογάλοι, όταν ύστερα από ωραίο «1-2» του Ρονάλντο με τον Ζοάο Μάριο, ο τελευταίος σούταρε δύο μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Χένεσι.

Στο 19΄ και σε κομπίνα των Ουαλών σε κόρνερ, ο Λέντλεϊ βρήκε τον Μπέιλ στο ύψος του πέναλτι αλλά εκείνος σούταρε ψηλά, ενώ στο 23΄ ήταν και πάλι ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης που σούταρε ύστερα από ατομική προσπάθεια στην αγκαλιά του Ρούι Πατρίσιο. Στη συνέχεια το παιχνίδι ατόνησε ως το 44ο λεπτό, όταν στη σέντρα από δεξιά ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν στην επανάληψη, καθώς με δύο γκολ σε τρία λεπτά οι Πορτογάλοι πήραν σαφές προβάδισμα και το διατήρησαν ως το τέλος.

Στο 50΄ και σε εκτέλεση κόρνερ με πάσα του Ζοάο Μάριο στον Γκερέιρο και σέντρα του τελευταίου, ο Ρονάλντο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους με εκπληκτικό επιτόπιο άλμα και με κεφαλιά νίκησε τον Χένεσι για το 1-0, ενώ στο 53′ και σε σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή ο Νάνι μπήκε στην πορεία της μπάλας και διπλασίασε με προβολή, απέναντι σε έναν σαστισμένο αντίπαλο που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ως το τέλος αλλά σε κάθε περίπτωση αποτέλεσε τη μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΚΑΡΤΕΣ: Μπρούνο Άλβες, Ρονάλντο – Άλεν, Τσέστερ, Μπέιλ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος)
: Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο.

ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν)
: Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024