Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γαλλία κράτησε όρθια την «ευρωπαϊκή σημαία» στο Μουντιάλ

Η Γαλλία κράτησε όρθια την «ευρωπαϊκή σημαία» στο Μουντιάλ

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα, Γερμανία - Αλγερία. Το προβάδισμα στους «τρικολόρ» έδωσε ο Πογκμπά στο 79', ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90'+2').

Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα, Γερμανία – Αλγερία. Το προβάδισμα στους «τρικολόρ» έδωσε ο Πογκμπά στο 79′, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+2′).

Μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα ο ρυθμός ανέβηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αρκετά λάθη που γίνονταν στο χώρο του κέντρου εκατέρωθεν. Η Νιγηρία μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο 19΄ με τον Εμενίκε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ από τον διαιτητή.

Στο 22΄ο Πογκμπά θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά το μονοκόματο βολέ που έπιασε μέσα στην μικρή περιοχή αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Ενιεάμα. Η Γαλλία είχε άλλη μια ευκαιρία να σκοράρει στο 40΄ όταν ο Βαλμπουενά έδωσε ωραία πάσα σε καλή θέση στον Ντεμπισι αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε άουτ.

Η Νιγηρία στην επανάληψη εμφανίστηκε ακόμα πιο απειλητική πιέζοντας τους Γάλλους χάνοντας καλή ευκαιρία στο 64΄ όταν ο Οντεμβίκι έπιασε ένα μακρινό δυνατό σουτ που απέκρουσε με δυσκολία ο Λιορίς. Η απάντηση των «τρικολόρ» ήρθε στο 70΄όταν μετά από ωραίο ένα δύο του Μπενζεμά με τον Γκριεσμάν ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε τετ α τετ με τον Ενιεάμα αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας.

Στο 75΄ ο Καμπάιγ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της Νιγηρίας. Στο 79΄ όμως ο Πογκμπά με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Γαλλία εκμεταλλευόμενος την λάθος έξοδο του μέχρι τότε αλάνθαστου Ενιεάμα. Η Νιγηρία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και στο 90+2’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα όταν ο Γιόμπο στην προσπάθεια να του διώξει το γύρισμα του Μπενζεμά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Δείτε την περιγραφή του αγώνα λεπτό προς λεπτό…

Live Blog Γαλλία – Νιγηρία με φόντο τους «8»




Διαιτητής:
Μάρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

Κίτρινες: Ματουιντί

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): 1. Ούγκο Λιορίς, 2. Ματιέ Ντεμπισί, 4. Ράφαελ Βαράν, 21. Λοράν Κοσιελνί, 3. Πατρίς Εβρά, 6. Γιοάν Καμπάιγ, 8. Ματιέ Βαλμπουενά (90+4΄ 18. Μούσα Σισοκό) , 14. Μπλεζ Ματουϊντί, 19. Πολ Πογκμπά, 10. Καρίμ Μπενζεμά, 9. Ολιβιέρ Ζιρού (62΄ 11. Αντουάν Γκρισμάν).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κέσι): 1. Βίνσεντ Ενιεάμα, 13. Τζουγουόν Οσανίουα ,2. Γιόζεφ Γιόμπο, 5. Εφε Άμπροουζ, 22. Κένεθ Ομερούο, 7. Αχμέντ Μούσα, , 10. Τζον Όμπι Μίκελ, , 17. Ογκένι Ονάζι (59΄ 4. Ρούμπεν Γκάμπριελ), 11. Βίκτορ Μόουζες (89΄ 19. Ούτσε Νουαφόρ), 8. Πίτερ Οντεμβίγκι, 9. Εμάνουελ Εμενίκε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024