Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλείστηκε η Ισπανία, πρόκριση για Βραζιλία, σκόραρε ο Γκιγκς

Αποκλείστηκε η Ισπανία, πρόκριση για Βραζιλία, σκόραρε ο Γκιγκς

Η πρώτη έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών δημιουργήθηκε με το «καλημέρα» στη διοργάνωση, όταν η Ιαπωνία νίκησε την Πέμπτη την Ισπανία με 1-0. Η δεύτερη συνετελέσθη το βράδυ της Κυριακής στο «Σεν Τζέιμς Παρκ», με «θύμα» και πάλι τους «φούριας ρόχας», που ηττήθηκαν από την Ονδούρα με το ίδιο σκορ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η Βραζιλία έκανε την ανατροπή, επικράτησε της Λευκορωσίας με 3-1 και εξασφάλισε την πρόκρισή της. Η Βρετανία με Γκιγκς νίκησε 3-1 τα Η.Α.Ε.. Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στο ματς της Νέας Ζηλανδίας.

Η πρώτη έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών δημιουργήθηκε με το «καλημέρα» στη διοργάνωση, όταν η Ιαπωνία νίκησε την Πέμπτη την Ισπανία με 1-0. Η δεύτερη συνετελέσθη το βράδυ της Κυριακής στο «Σεν Τζέιμς Παρκ», με «θύμα» και πάλι τους «φούριας ρόχας», που ηττήθηκαν από την Ονδούρα με το ίδιο σκορ και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μπένγκτσον στο 7ο λεπτό.

Διαιτητής: Χουάν Σότο (Βενεζουέλα)

Κίτρινες: Μαρτίνες, Μουνιαΐν, Τέγιο, Μαρίνο, Μάτα, Μπότια – Μεντόσα, Περάλτα Α., Εσπινόσα, Λεβερόν, Γκαρίντο, Μεχία

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Μίγια): Ντε Χέα, Ντομίνγκεθ, Μαρτίνεθ Z. (83΄ Τέγιο), Αλμπα, Λόπεθ, Μουνιαΐν, Μάτα, Κόκε (46΄ Ερέρα), Μοντόγια, Μπότια, Ίσκο (66΄ Ροντρίγκο).

ΟΝΔΟΥΡΑ (Λουΐς Σουάρες): Μεντόσα, Κρισάντο, Φιγκερόα, Βελάσκες, Περάλτα Α., Μαρτίνες, Μπένγκτσον (81΄ Λοθάνο), Νάγιαρ (57΄ Μεχία), Εσπινόσα (72΄ Περάλτα Ο.), Λεβερόν, Γκαρίντο.

Βασικός ο Μπαρμπαρούσης στο 1-1 της Ν. Ζηλανδίας με την Αίγυπτο

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι μεταξύ της Αιγύπτου και της Νέας Ζηλανδίας, στο πλαίσιο του Γ’ ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών. Οι Νεοζηλανδοί προηγήθηκαν με τον Κρις Γουντ στο 17ο λεπτό, για να ισοφαρίσουν οι Αιγύπτιοι στο 40′ με τον Μοχάμεντ Σάλαχ.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν από τους διακριθέντες της Νέας Ζηλανδίας, με την οποία αγωνίστηκε, ως αλλαγή, ένας ακόμη ομογενής, ο Αλεξ Φενερίδης της Οκλαντ Σίτι.

Αίγυπτος: Ελσχενάβι, Ελντίν, Αμπουτρίκα (88′ Μοχσέν), Χεγκάζι, Φατί, Μετεάμπ, Σάλαχ (88′ Αχμέντ), Ραμαντάν, Γκομάα, Χασάν, Νενί (68′ Μαγκντί).

Νέα Ζηλανδία: Ο’ Κιφ, Πέιν, Χογκ (63′ Μούσα), Σμιθ, Νίλσεν, Μπαρμπαρούσης, ΜακΓκλίντσεϊ, Σμελτζ, Γουντ, Ρόχας (83′ Χόβιεσον), Τόμας (89′ Φενερίδης).

Η Βρετανία με Γκιγκς νίκησε 3-1 τα Η.Α.Ε.

Η Βρετανία νίκησε στο «Γουέμπλεϊ» τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 3-1, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών. Ο «αγέραστος» Ράιαν Γκιγκς άνοιξε το σκορ για τη διοργανώτρια στο 16΄, αλλά ο Έισα ισοφάρισε στο 60΄. Τη λύση στον Στιούαρτ Πιρς έδωσαν όμως δύο από τις αλλαγές του: ο Σινκλέρ έκανε το 2-1 στο 73΄ και ο Στάριτζ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 76΄.

Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία (Μεξικό)

Κίτρινες: Εσμαέλ, Αμπντουλραχμάν Ο.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Στιούαρτ Πιρς): Μπάτλαντ, Τέιλορ, Κόλκερ, Κλέβερλι, Αλεν, Μπέλαμι (83΄ Κορκ), Γκιγκς (72΄ Σινκλέρ), Τόμκινς, Ρίτσαρντς, Ράμσεϊ, Σόρντελ (46΄ Στάριτζ).

Η.Α.Ε.: (Μαχντί Ρεντά): Κασέιφ, Χουσαΐν (51΄ Σουρούρ), Αχμάντ, Αμπντουλραχμάν Α., Αλ-Καμαλί, Ματάρ (72΄ Αχμέντ Αλί), Χαλίλ, Εσμαέλ (79΄ Φαρντάν), Σανκούρ, Αμπντουλραχμάν Ο., Έισα.

Σενεγάλη-Ουρουγουάη 2-0

«Φωτιά» στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά έβαλε η Σενεγάλη, η οποία στο πλαίσιο της 2ης ημέρας νίκησε στο «Γουέμπλεϊ» την Ουρουγουάη με 2-0 και τέθηκε επικεφαλής του. Με σκόρερ τον Κονάτε (10΄, 37΄), οι Αφρικανοί κατέγραψαν μια εντυπωσιακή επιτυχία, καθώς αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 30΄, λόγω της αποβολής του Μπα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κόκκινη: 30΄ Μπα

Κίτρινες: Μπα, Κουγιάτε, Ντιαμέ, Μπάτζι – Αλμπίν, Ραμίρες

Οι συνθέσεις:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Ντιούφ Αμπντουκαρίμ): Μανέ Ο., Σις, Μπα, Γκουέγιε Π., Τουρέ, Κονάτε (83΄ Γέρο), Κουγιάτε, Μανέ Σ., Ντιαμέ, Σουάρε, Μπάτζι (66΄ Μποτζί).

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Όσκαρ Ταμπάρες): Καμπάνα, Αρίας, Κόατες, Αλμπίν (72΄ Ουρεταβισκάγια), Ρολίν, Καβάνι, Καλτσάντα (46΄ Ερνάντες), Σουάρες, Ραμίρες (81΄ Ουρεταβισκάγια), Λοντέιρο (75΄ Βιουντέζ), Αρεβάλο.

Μεξικό-Γκαμπόν 2-0

Το Μεξικό νίκησε τη Γκαμπόν με 2-0 στο «Σίτι οφ Κόβεντρι», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση. Και τα δύο γκολ των λατινοαμερικανών σημείωσε ο Τζιοβάνι ντος Σάντος, στο 63ο λεπτό και τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, διάστημα στο οποίο αποβλήθηκε ο Ντονγκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Μπέντζαμιν Ουίλιαμς (Αυστραλία)

Κόκκινη: 90’+ Ντονγκ (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Ρέγες – Ντίντα, Ντονγκ

ΜΕΞΙΚΟ (Λουίς Φερνάντο Τένα): Κορόνα, Σαλσίδο, Μιέρ, Τσάβες, Ερέρα (48′ Ενρίκες), Φαμπιάν (76′ Κορτές), Περάλτα, Ακίνο, Ρέγες, Βίδριο, Πόνσε (46′ Ντος Σάντος)

ΓΚΑΜΠΟΝ (Κλοντ Μπουρουνό): Οβόνο, Ντίντα (85′ Ζαμπέ), Ενγκόνγκα, Ντούμπου (79′ Νόνο), Αουμπαμεγιάνγκ, Μαντίντα, Μέγιε, Ταντιγκόρα, Μπουσούγκου, Ντονγκ, Ομπιάνγκ (83′ Μπινγκούι)

Βραζιλία-Λευκορωσία 3-1

Η Βραζιλία έκανε την ανατροπή, επικράτησε της Λευκορωσίας με 3-1 στο «Όλντ Τράφορντ», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, και εξασφάλισε την πρόκρισή της, αφού μετρά πλέον δύο νίκες (3-2 την Αίγυπτο στην πρεμιέρα).

Οι Λευκορώσοι, που επίσης είχαν νικήσει στην πρεμιέρα (1-0 τη Νέα Ζηλανδία), προηγήθηκαν με τον Μπαρντίνι Μπρεσάν στο 12′, αλλά ο Πάτο «απάντησε» άμεσα στο 15′ και ο Νεϊμάρ έκανε το 2-1 στο 65′. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Οσκάρ, στις καθυστερήσεις.

Διαιτητής: Γιουΐκι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Κίτρινες: Κοζλόφ, Ντράγκουν

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μάνο Μενέζες): Νέτο, Ραφαέλ, Σίλβα, Ζουάν Χεσούς, Σάντρο (64′ Γκάνσο), Μαρσέλο, Ρόμουλο, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Χουλκ (86′ Ντανίλο), Πάτο (85′ Λούκας).

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Γκεόργκι Κοντράτιεφ): Γκούτορ, Ντράγκουν, Κουζμένοκ, Πολιτέβιτς, Μπάγκα, Κορνιλένκο (78′ Ζούμποβιτς), Μπαρντίνι Μπρεσάν, Κοζλόφ (80′ Γκαβρίλοβιτς), Αλεξίεβιτς (79′ Βορονκόφ), Γκόρντεϊτσουκ, Πολιάκοφ.

Ν. Κορέα-Ελβετία 2-1

Η Νότια Κορέα νίκησε την Ελβετία με 2-1 στο «Σίτι οφ Κόβεντρι», σε αναμέτρηση για τη 2η ημέρα στον Β΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με το Μεξικό. Η ιστορία του αγώνα γράφτηκε σε ένα επτάλεπτο, καθώς οι Ασιάτες προηγήθηκαν στο 57΄ με τον Τσουγιούνγκ Παρκ, οι Ελβετοί ισοφάρισαν με τον Εμεγκάρα στο 60΄ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπόκιουνγκ Κιμ στο 64΄.

Διαιτητής: Πολ Ορόθκο (Βολιβία)

Κίτρινες: Παρκ Τσ., Παρκ Γ. – Εμεγκάρα, Κασαμί, Μοργκανέλα, Ντρίμιτς

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Μιούνγκ Μπο Χονγκ): Γιουνγκ, Γιουν, Κιμ Γ., Κι, Κιμ Β., Παρκ Τσ. (71΄ Γι), Ναμ (61΄ Μπάεκ), Βανγκ, Κου, Κιμ Τσ., Παρκ Γ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Πιερλουΐτζι Τάμι): Μπενάλιο, Εμεγκάρα, Αμπράσι, Φράι, Κασαμί (85΄ Βις), Μεχμεντί, Ροντρίγκεζ, Τσούμπε (71΄ Ντρίμιτς), Κλόζε, Σερ, Μοργκανέλα.

Ιαπωνία – Μαρόκο 1-0

Η Ιαπωνία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ανδρών, επικρατώντας στο «Σεν Τζέιμς Παρκ» του Μαρόκου με 1-0, σε αναμέτρηση για τη 2η ημέρα του Δ΄ ομίλου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ναγκάι, στο 84ο λεπτό. Μετά την επιτυχία της πρεμιέρας επί της Ισπανίας (1-0) οι Ασιάτες διπλασίασαν τις νίκες τους, αφήνοντας στον ένα βαθμό Μαρόκο και Ονδούρα (είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 2-2) και «άποντους» τους Ισπανούς, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν αργότερα (21:45) στο ίδιο γήπεδο την Ονδούρα και «φλέγονται» για τους βαθμούς.

Διαιτητής: Σβέιν-Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες: Νουσίρ, Φετουχί

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακάσι Σεκιζούκα): Γκόντα, Τοκουνάγκα, Οϊγκιάρα, Γιοσίντα, Ότσου (78΄ Σαΐτο), Χιγκάσι, Ναγκάι, Σακάι, Σουζούκι, Γιαμαγκούτσι, Κιοτάκε (90΄ Σουγκιμότο).

ΜΑΡΟΚΟ (Κιμ Φερμπέεκ): Αμσίφ, Νουσίρ, Αμπαρχούν, Ελ Καουταρί, Λαμπιάντ, Φετουχί (88΄ Ελ Χασναουΐ), Αμραμπάτ (72΄ Νατζάχ), Μπαραντά, Μπινταουί (74΄ Ελ Καντουρί), Χαρτζά, Τζεμπούρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024