Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηττα των Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη και αναμονή για πιθανή πρόκριση

Ηττα των Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη και αναμονή για πιθανή πρόκριση

Οι Κινέζες Ξούε/Ζανγκ (νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης) έδειξαν για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ τις δυνατοτητές του και επιβλήθηκαν με άνεση του ελληνικού διδύμου, Μαρίσα Τσιαρτσιάνη/Βίκυ Αρβανίτη με 2-0 (21-17, 21-16). Ετσι οι ελληνίδες αθλήτριες θα πρέπει πλέον να περιμένουν το αποτέλεσμα του άλλου ζευγαριού του ομίλου. Σε περίπτωση νίκης των Ελβετίδων θα καταλάβουν την 3η θέση και έτσι θα περάσουν στο ταμπλό των χαμένων, σε αντίθετη, δηλαδή νίκη των Ρωσίδων θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.

Οι Κινέζες έδειξαν για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ τις δυνατοτητές του και επιβλήθηκαν με άνεση του ελληνικού διδύμου, Μαρίσα Τσιαρτσιάνη/Βίκυ Αρβανίτη με 2-0 (21-17, 21-16).

Ετσι οι ελληνίδες αθλήτριες θα πρέπει πλέον να περιμένουν το αποτέλεσμα του άλλου ζευγαριού του ομίλου.

Σε περίπτωση νίκης των Ελβετίδων θα καταλάβουν την 3η θέση και έτσι θα περάσουν στο ταμπλό των χαμένων, σε αντίθετη, δηλαδή νίκη των Ρωσίδων θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα περιμένουν το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στις ομάδες της Ρωσίας και της Ελβετίας, που θα διεξαχθεί το απόγευμα (16:30), και ελπίζουν να χάσουν οι Ρωσίδες Βάσινα /Βοζάκοβα από τις Ελβετίδες Κουν/Ζούμκερ για να καταλάβουν την τρίτη θέση και να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στην επόμενη φάση, όπως και οι δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα δώσουν αύριο το βράδυ αγώνα μπαράζ για να συμπληρώσουν τις δύο τελευταίες θέσεις της 16άδας.

Οι Ελληνίδες μπήκαν δυνατά στο πρώτο σετ και πάλεψαν έως το τέλος. Τελικά οι Κινέζες, πιο καλές στην υποδοχή και στην άμυνα, πήραν τη νίκη με 21-17 σε 20 λεπτά. Στο δεύτερο σετ το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε νωθρά, έκανε λάθη στην αρχή, αιφνιδιάστηκε και οι Κινέζες έφθασαν να προηγούνται με 6-0.

Στη συνέχεια οι Ελληνίδες ισορρόπησαν το ματς, ανέβασαν την απόδοση τους, το πάλεψαν δυνατά, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να καλύψουν τη διαφορά και ηττήθηκαν με 21-16 σε 19 λεπτά.

«Λογικά θα είμαστε στις τρεις καλύτερες»

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη δήλωσε: «Παλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε κόντρα στις Κινέζες και έτσι πλέον είμαστε αναγκασμένες να περιμένουμε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα στον όμιλό μας ανάμεσα στις Ρωσίδες και τις Ελβετίδες. Ακόμα και αν οι Ελβετίδες νικήσουν, λογικά θα είμαστε μέσα στις τρίτες ομάδες που θα χρειαστεί να δώσουν αγώνα μπαράζ αύριο, γιατί πολύ δύσκολα θα είμαστε στις καλύτερες δύο τρίτες ομάδες από το σύνολο των έξι γκρουπ. Και αυτό γιατί είχαν πλεονέκτημα οι ομάδες του 4ου ομίλου που είχαν υποδεέστερη τέταρτη ομάδα».

Από την πλευρά της η Βίκυ Αρβανίτη τόνισε: «Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με την ήττα από τις Ελβετίδες, σημαίνει ότι η τύχη μας δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από το αποτέλεσμα ενός άλλου αγώνα. Όμως, ούτε η σημερινή ήττα, αλλά ούτε και αυτή από τις Κουν / Ζούμκερ, μπορούν να χαρακτηριστούν εκπλήξεις. Ξέραμε εξ αρχής ότι ήταν δύο πολύ δυνατές ομάδες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και τώρα απλά ελπίζουμε στην εύνοια της τύχης για να καταφέρουμε να πάμε πιθανότατα στα μπαράζ των τεσσάρων τρίτων ομάδων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024