Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ανάσα από τα μετάλλια ο Γιαννιώτης, 4ος στον μαραθώνιο κολύμβησης

Μια ανάσα από τα μετάλλια ο Γιαννιώτης, 4ος στον μαραθώνιο κολύμβησης

Συγκλονιστική προσπάθεια έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης, που έμεινε για 5 δευτερόλεπτα μακριά από τα μετάλλια στον μαραθώνιο κολύμβησης. Ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής κατέλαβε την 4η θέση στα 10χλμ., και δεν μπόρεσε να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο. Δείτε τη συγκίνηση του στο βίντεο με τις δηλώσεις του. Το χρυσό πήρε ο Τυνήσιος Μελούλι, που οδήγησε από την αρχή τον αγώνα. Το αργυρό ο Λουρτζ (Γερμανία) και το χάλκινο ο Γουαϊνμπέργκερ (Καναδάς). Live τα αποτελέσματα, άμεση ενημέρωση σε όλα τα αθλήματα και πλούσιο ρεπορτάζ για το «Λονδίνο 2012» στο αφιέρωμα του in.gr.

Συγκλονιστική προσπάθεια έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης, που έμεινε για 5 δευτερόλεπτα μακριά από τα μετάλλια στον μαραθώνιο κολύμβησης. Ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής κατέλαβε την 4η θέση στα 10χλμ., και δεν μπόρεσε να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο.

Το χρυσό πήρε ο Τυνήσιος Μελούλι, που οδήγησε από την αρχή τον αγώνα. Το αργυρό ο Λουρτζ (Γερμανία) και το χάλκινο ο Γουαϊνμπέργκερ (Καναδάς).

Απογοητευμένος, ο πρωταθλητής κόσμου έβαλε τα κλάμματα στη μικτή ζώνη, και συγκλόνισε ζητώντας συγγνώμη από όσους απογοήτευσε, χωρίς να ψάξει για δικαιολογίες. «Τόσο κοντά, μα τόσο μακριά…», μονολόγησε κάποια στιγμή. «Αυτός είναι ο αθλητισμός», έλεγε και ξανάλεγε, σαν να προσπαθούσε περισσότερο να πείσει τον εαυτό του, παρά οποιονδήποτε άλλον.

«Πολλοί πίστεψαν σε μένα κι εγώ τους απογοήτευσα, εντός εισαγωγικών, γιατί αυτό που είχα να δώσω το έδωσα», τόνισε ο Γιαννιώτης, λίγο μετά τα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. «Τα συναισθήματά μου είναι ίδια με εκείνα του Πεκίνου (σ.σ. όπου ήταν 16ος). Ισως είναι λίγο αλαζονικό αυτό που λέω, αλλά όνειρό μου είναι το μετάλλιο. Δεν θέλω να μειώσω όποιον είναι πέμπτος ή έκτος, αλλά όλος ο κόσμος θέλει το βάθρο. Ηθελα να έχω κάτι να κρεμάσω εδώ», συνέχισε ο 32χρονος Κερκυραίος, δείχνοντας το στήθος του, όπου κρεμόταν μόνο η διαπίστευσή του.

Ο Γιαννιώτης δεν έψαξε για δικαιολογίες, ούτε στη θερμοκρασία του νερού (σήμερα είχε ανέβει λίγο, στους 21-21.5 βαθμούς Κελσίου), ούτε στην περίεργη κούρσα που έγινε, ελέω του Ουσάμα Μελούλι, που κατάφερε τελικά να αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης. «Είχα ένα σφίξιμο στα χέρια, αλλά αυτά είναι μέρος του αγώνα. Ημουν πολύ προσεκτικός στην κούρσα, την είχα μελετήσει και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Ο Μελούλι ήταν πολύ γρήγορος στο τέλος, ομολογώ ότι δεν τον περίμενα τόσο πολύ. Όταν άρχισε να ανοίγει το ρυθμό και «σπάσαμε» από τους υπόλοιπους, ήταν πολύ γρήγορος και με έπιασε λίγο απροετοίμαστο. Πιστεύω ότι κατά ένα μέρος εκεί οφείλεται η τέταρτη θέση», εξήγησε αναφερόμενος στο άνοιγμα της κούρσας, περίπου δύο χιλιόμετρα πριν τη λήξη, όπου ξέφυγαν ο Μελούλι, ο Γερμανός Τόμας Λουρτς που τερμάτισε δεύτερος και ο Καναδός Ρίτσαρντ Βαϊνμπέργκερ που πήρε το χάλκινο μετάλλιο. «Στον πέμπτο γύρο (σ.σ. από τους έξι) είχα αρχίσει να κουράζομαι πάρα πολύ, για περίπου 20 λεπτά ήμουν οριακά, αλλά κράτησα. Ηξερα ότι τα πάντα κρίνονται στην τελική ευθεία, όπως κι έγινε. Όταν ο Λουρτς και ο Βαϊνμπέργκερ άνοιξαν, το σώμα μου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει», συμπλήρωσε ο Γιαννιώτης και κατέληξε: «Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Εδωσα το 100%, ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είχα κάνει τέλεια προετοιμασία, αλλά αυτός είναι ο μαραθώνιος. Επειδή κέρδισα πέρυσι στα Σανγκάη πίστευα ότι μπορώ να το επαναλάβω κι εδώ, να πάρω ένα μετάλλιο».

Παρά την ανείπωτη πίκρα του, ο Ελληνας παγκόσμιος πρωταθλητής δεν φαίνεται διατεθειμένος να το βάλει κάτω κι αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που θέλησε να περάσει. «Θα συνεχίσω να κολυμπάω, γιατί το αγαπάω και μ΄αγαπάει κι αυτό. Ο Θεός μου έδωσε ένα χάρισμα και θα το συνεχίσω μέχρι εκεί που μπορώ, δεν ξέρω πότε».

Η πρώτη οκτάδα στα 10 χιλιόμετρα της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα των ανδρών έχει ως εξής:
1. Ουσάμα Μελούλι (Τυνησία) 1:49:55.1
2. Τόμας Λουρτς (Γερμανία) 1:49:58.5
3. Ρίτσαρντ Γουαϊνμπέργκερ (Καναδάς) 1:50:00.3
4. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 1:50:05.3
5. Ντάνιελ Φογκ (Μ. Βρετανία) 1:50:37.3
6. Σεργκέι Μπολσάκοφ (Ρωσία) 1:50:40.1
7. Βλάντιμιρ Ντιάτσιν (Ρωσία) 1:50:42.8
8. Αντρέας Βάσμπουργκερ (Γερμανία) 1:50:44.4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024