Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αήττητη και «χρυσή» η Κροατία στο πόλο ανδρών, 8-6 την Ιταλία

Αήττητη και «χρυσή» η Κροατία στο πόλο ανδρών, 8-6 την Ιταλία

Χρυσή Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην ιστορία της, στέφθηκε η εθνική πόλο ανδρών της Κροατίας. Η ομάδα του Ράτκο Ρούντιτς επικράτησε 8-6 της Ιταλίας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και με την όγδοη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, ανέβηκε πανάξια στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Με επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Σερβία νίκησε 12-11 το Μαυροβούνιο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ουγγαρία κατέλαβε την 5η θέση του Ολυμπιακού τουρνούα πόλο των ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αφού επικράτησε της Ισπανίας με 14-8. Η Αυστραλία κατέλαβε την 7η θέση κερδίζοντας τις ΗΠΑ με 10-9.

Χρυσή Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην ιστορία της, στέφθηκε η εθνική πόλο ανδρών της Κροατίας. Η ομάδα του Ράτκο Ρούντιτς επικράτησε 8-6 της Ιταλίας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και με την όγδοη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, ανέβηκε πανάξια στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η «σετεμπέλο» εκμεταλλεύθηκε την αποτελεσματικότητά της στον παίκτη παραπάνω και προηγήθηκε 2-0 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ομως, από εκεί και πέρα οι Κροάτες κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, πέτυχαν πέντε γκολ και δέχθηκαν μόλις ένα, για να διαμορφωθεί το 5-3, στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Πολύ κλειστό ματς, όπως φαίνεται κι από τα… ποδοσφαιρικά σκορ των οκταλέπτων, κάτι που σημαίνει ότι κάθε γκολ μετρούσε… διπλό. Ειδικά αν το πετύχει η ομάδα που προηγείται κι αυτό έγινε, όταν ο Μάρο Τζόκοβιτς σκόραρε με… οβίδα έξω από τη γραμμή των πέντε μέτρων στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Το ματς είχε πάρει το δρόμο του, με την καλύτερη ομάδα του τουρνουά να στέφεται «χρυσή» Ολυμπιονίκης.

Η Κροατία με οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες, απέδειξε ότι δεν είχε αντίπαλο, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ιταλοί που ξεκίνησαν πολύ νωθρά στο Λονδίνο, κατάφεραν να φτάσουν έως τον τελικό και να κατακτήσουν ένα μετάλλιο, το πρώτο τους μετά το 1996.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-1, 3-3
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ:
0-1 Γκάλο (π.π.), 0-2 Φελούγκο (π.π.), 1-2 Μπουλιούμπασιτς/
2-2 Τζόκοβιτς (π.π.), 3-2 Μπάρατς/
3-3 Φελούγκο, 4-3 Μπόσκοβιτς (π.π.), 5-3 Μπόσκοβιτς (πέναλτι)/
6-3 Τζόκοβιτς, 7-3 Τζόκοβιτς (π.π.), 7-4 Τζορτζέτι (π.π.), 8-4 Σούκνο (π.π.), 8-5 Πρεσιούτι, Φελούγκο (π.π.)

Οι σκόρερ:
ΚΡΟΑΤΙΑ: Τζόκοβιτς (3), Μπόσκοβιτς (2), Μπουλιούμπασιτς, Μπάρατς
ΙΤΑΛΙΑ: Φελούγκο (3), Γκάλο, Τζορτζέτι, Πρεσιούτι

Ανατροπή και χάλκινο για τη Σερβία

Με επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Σερβία νίκησε 12-11 το Μαυροβούνιο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τα δύο διαδοχικά γκολ του Νίκολα Γιάνοβιτς στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, έδωσαν το προβάδισμα 10-8 στο Μαυροβούνιο και έξι λεπτά πριν το τέλος ο Ιβοβιτς έγραψε το 11-8. Γυρίζει ένα τέτοιο ματς; Κι όμως γυρίζει! Μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, οι Σέρβοι πέτυχαν τέσσερα γκολ (τα δύο ο Φιλίποβιτς), δεν δέχθηκαν ούτε ένα και κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο, όπως ακριβώς έκαναν και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, νικώντας τον ίδιο αντίπαλο στο μικρό τελικό!

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 5-4, 1-4

Οι σκόρερ:

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ιβοβιτς (3), Νίκολα Γιάνοβιτς (2), Ζλόκοβιτς (2), Τζόκιτς (2), Μλάνταν Γιάνοβιτς, Μπργκούλιαν

ΣΕΡΒΙΑ: Πιγέτλοβιτς (2), Πρλαϊνοβιτς, Φιλίποβιτς (3), Νίκιτς (2), Μίτροβιτς, Γκότσιτς, Ράντεν, Ουντόβιτσιτς

Πέμπτη η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία κατέλαβε την 5η θέση του Ολυμπιακού τουρνούα πόλο των ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αφού επικράτησε της Ισπανίας με 14-8. Είναι η χειρότερη θέση από το 1928 για τους Ούγγρους, που είχαν κατακτήσει το χρυσό και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-3, 1-5, 4-2

Ισπανία: Εσπανόλ Λιφάντε (2), Μινγκέλ Αλφερέθ (3), Περόνε Ρότσα, Μαλαράχ, Πέρεθ Βάργκας.

Ουγγαρία: Βάργκα Ντένες (2), Χοζνιάσνζκι (2), Μπίρος (2), Κις (2),Βάργκα Ντάνιελ , Στάινμετζ (2), Χαράι (2), Μάνταρας.

Η Αυστραλία την 7η θέση…

Η Αυστραλία επικράτησε των ΗΠΑ με 10-9 και κατέκτησε την 7η θέση στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-3, 5-2

ΗΠΑ: Σμιθ (2), Μπέιλι (2), Βαρέλας (2), Αζεβέντο (2), Χάτεν.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μίλερ (3), Κάμπελ (3), Χάουντεν, Γουάλαν, Μπιντσγουορθ, Γουντς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024