Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο έφηβος Ραμίρες πήρε το χρυσό στα 52κ., φινάλε με νίκη-θρίλερ του Τζόσουα

Ο έφηβος Ραμίρες πήρε το χρυσό στα 52κ., φινάλε με νίκη-θρίλερ του Τζόσουα

Ο Ρομπέισι Ραμίρες χάρισε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην Κούβα, κερδίζοντας την κατηγορία 52κ. πυγμαχίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Κουβανός, μόλις στα 18 του χρόνια, νίκησε στον τελικό 17-14 τον Μογγόλο, Τουγκστσόγκ Νιαμπαγιάρ ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για τη χώρα του, στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ουκρανός Λοματσένκο άλλαξε κατηγορία, αλλά έκανε ξανά «περίπατο» και στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, αυτή τη φορά στα 60κ. Φινάλε με θρίλερ και νίκη του Βρετανού Τζόσουα.

Ο Ρομπέισι Ραμίρες χάρισε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην Κούβα, κερδίζοντας την κατηγορία 52κ. πυγμαχίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Κουβανός, μόλις στα 18 του χρόνια, νίκησε στον τελικό 17-14 τον Μογγόλο, Τουγκστσόγκ Νιαμπαγιάρ ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο για τη χώρα του, στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ξανά «χρυσός» ο Λοματσένκο στα 60 κιλά

Ο Ουκρανός Λοματσένκο άλλαξε κατηγορία, αλλά έκανε ξανά «περίπατο» και στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης για δεύτερη συνεχή διοργάνωση.

Ο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των 60 κιλών, νίκησε άνετα 19-9 τον Νοτιοκορεάτη Σουντσούλ Χαν και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα ελαφρά βάρη, τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό του στην κατηγορία «φτερού» (57κ.).

Ο Σαπίγεφ επιβλήθηκε στα 69 κιλά

Ο Σερίκ Σαπίγεφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 69κ. πυγμαχίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι το 7ο χρυσό για το Καζακστάν, που αναδεικνύεται σε μεγάλη δύναμη των Αγώνων, διεκδικώντας θέση στην πρώτη δεκάδα! Στον τελικό ο Σαπίγεφ επικράτησε 17-9 του Βρετανού Φρέντι Εβανς, που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι συμπατριώτες του στην «ExCel Arena».

Ο Μεχόντσεφ έδωσε το πρώτο χρυσό στη Ρωσία στα 81 κιλά

Στον πιο συναρπαστικό τελικό στο Ολυμπιακό τουρνουά Πυγμαχίας, ο Ρώσος Εγκόρ Μεχόντσεφ επικράτησε του Καζάκου, Αντιλμπέκ Νιγιαζιμπέτοφ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Οι τρεις γύροι ολοκληρώθηκαν με το σκορ στο 15-15 κι έτσι χρειάστηκε επανακαταμέτρηση όλων των σημείων, από την οποία νικητής αναδείχθηκε ο Μεχόντσεφ. Αν είχε αποτύχει ο Ρώσος, η χώρα του θα έμενε για πρώτη φορά χωρίς χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία.

Φινάλε με θρίλερ και νίκη του Βρετανού Τζόσουα

Με αγώνα-θρίλερ ολοκληρώθηκε το τουρνουά Πυγμαχίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Οι Βρετανοί που βρέθηκαν στη «ExCeL Arena» παρακολούθησαν μια συγκλονιστική αναμέτρηση στην κατηγορία +91 κιλών και πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη του Αντονι Τζόσουα, επί του Ρομπέρτο Καμαρέλε. Ο νεαρός Αγγλος στέφθηκε σήμερα χρυσός Ολυμπιονίκης στην επανακαταμέτρηση των σημείων, καθώς το τέλος του αγώνα βρήκε το σκορ στο 18-18.

Ο 32χρονος Καμαρέλε είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στην ιστορία του ιταλικού αθλητισμού, με τρία ολυμπιακά μετάλλια (χρυσό το 2008, ασημένιο σήμερα και χάλκινο το 2004) και δύο τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή, το 2007 και το 2009. Το 2011 ήταν ο πρωτοεμφανιζόμενος, Αντονι Τζόσουα, που τον νίκησε στη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και τού στέρησε έναν τρίτο τίτλο!

Στην πορεία του προς τον τελικό, ο 23χρονος Λονδρέζος είχε αποκλείσει και τον Κουβανό Ερισλάντι Σαβόν, ανηψιό του θρυλικού Φέλιξ Σαβόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024