Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο συνεπής πολέμιος της διαφθοράς, Αντόνιο Ντι Πιέτρο

Ο συνεπής πολέμιος της διαφθοράς, Αντόνιο Ντι Πιέτρο

Ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο είναι για πολλούς Ιταλούς θρύλος και σύμβολο ενός επίμονου δικαστή που αναμετρήθηκε με τον διεφθαρμένο πολιτικό κόσμο. Με καταγωγή από αγροτική οικογένεια, ο Ντι Πιέτρο εργάστηκε σκληρά για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στη νομική για να επιλέξει στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τον δικαστικό κλάδο όπου και σταδιοδρόμησε. Το […]

Ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο είναι για πολλούς Ιταλούς θρύλος και σύμβολο ενός επίμονου δικαστή που αναμετρήθηκε με τον διεφθαρμένο πολιτικό κόσμο.

Με καταγωγή από αγροτική οικογένεια, ο Ντι Πιέτρο εργάστηκε σκληρά για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στη νομική για να επιλέξει στις αρχές της δεκαετίας του 1980 τον δικαστικό κλάδο όπου και σταδιοδρόμησε.

Το 1991 ως μέλος της ομάδας των δικαστικών που ανέλαβαν την έρευνα «Καθαρά Χέρια» (στην πορεία έγινε το πιο προβεβλημένο μέλος της) άρχισε να ερευνά το λαβύρινθο των δωροδοκιών στην ιταλική πολιτική σκηνή. Η έρευνα έφτασε πολύ ψηλά αλλά οι πιέσεις και η λάσπη κατά του Ντι Πιέτρο κυρίως από την πλευρά Μπερλουσκόνι τον οδήγησαν στην παραίτησή του από το σώμα.

Στη συνέχεια σταδιοδρόμησε στην πολιτική ως εξωκοινοβουλετικός υπουργός Δημόσιων Έργων στην κυβέρνηση Πρόντι το 1996 και τον επόμενο χρόνο σαν γερουσιαστής.

Το 1998 ίδρυσε την «Ιταλία των Αξιών» με διακηρυγμένο στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς. Έκτοτε το κόμμα του Ντι Πιέτρο και ο ίδιος έχουν συμμετάσχει σε κεντροαριστερούς συνασπισμούς επιμένοντας σταθερά σε ζητήματα διαφάνειας.

Μιχάλης Δουρμούσογλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024