Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θα είμαστε πιο αποφασιστικοί» διαβεβαιώνει ο Μάριο Μόντι τις Βρυξέλλες

«Θα είμαστε πιο αποφασιστικοί» διαβεβαιώνει ο Μάριο Μόντι τις Βρυξέλλες

Στο γνώριμο έδαφος των Βρυξελλών, αλλά για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργου βρέθηκε την Τρίτη Μάριο Μόντι, δεσμευόμενος απέναντι στους Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι ότι θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και η ΕΕ θα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της δράσης του. «Όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ιταλία» δήλωσε ο Μπαρόζο, τονίζοντας πως η πρόκληση είναι τεράστια και η ευθύνη ιστορική, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού. Τριμερής Μόντι-Σαρκοζί-Μέρκελ την Πέμπτη στο Στρασβούργο, ο Όλι Ρεν την Παρασκευή στη Ρώμη.

Στο γνώριμο έδαφος των Βρυξελλών, αλλά για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πρωθυπουργου βρέθηκε την Τρίτη Μάριο Μόντι, δεσμευόμενος απέναντι στους Ζοζέ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι ότι θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και η ΕΕ θα βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της δράσης του. «Όλα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ιταλία» δήλωσε ο Μπαρόζο, τονίζοντας πως η πρόκληση είναι τεράστια και η ευθύνη ιστορική, αλλά υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόκειται να έχει συνάντηση την Πέμπτη με τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας στο Στρασβούργο. Η τριμερής Μόντι-Σαρκοζί-Μέρκελ για την κρίση χρέους και το μέλλον του ευρώ, εν όψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, θα ολοκληρωθεί με κοινή συνέντευξη Τύπου στις 15:00 (ώρα Ελλάδος). Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Ρώμη οι κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν.

Αλληλοστήριξη Μπαρόζο-Μόντι

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Ζοζέ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες ο Μόντι συνόψισε τη στρατηγική της χώρας του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, λέγοντας ότι «η Ιταλία σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνησή της θα προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις», επισημαίνοντας ότι με τη λέξη βάθος εννοεί μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Επισήμανε ότι «θεωρεί σημαντικό να μην υπάρξουν διχασμοί ανάμεσα στην Ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ευρώπη, διότι υφίστανται ισχυρά κοινά συμφέροντα, κάτι που υποστηρίζει και ο πρόεδρος της Κομισιόν».

Τόνισε, παράλληλα, ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του «θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τοποθετήσουν την Ευρώπη στην καρδιά της [κυβερνητικής] δράσης».

Σχετικά με τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού έως το 2013, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξήγησε ότι κατά την συνομιλία του με τον Ζοζέ Μπαρόζο αναφέρθηκε στο όλο ζήτημα μόνο σε γενικές γραμμές, καθώς θα συζητήσει ενδελεχώς την Παρασκευή στη Ρώμη με τον επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο επισήμανε από την πλευρά πως τα μάτια όλα του κόσμου είναι στραμμένα στην Ιταλία, επισημαίνοντας ότι «η πρόκληση που περιμένει τον Μόντι είναι τεράστια και η ευθύνη ιστορική».

«Έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και την υψηλή προσωπική εκτίμηση» είπε για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά την στάση των αγορών, Ο Μπαρόζο συμπλήρωσε ότι «δεν περίμενε θαύματα», αλλά υπέδειξε τρία βασικά σημεία της στρατηγικής με την οποία η Ιταλία θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση: πρωτογενές πλεόνασμα, αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν και συνεχής προσπάθεια για την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024