Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζορτζ Κλούνεϊ και Ρονάλντο μάρτυρες υπεράσπισης για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ»

Τζορτζ Κλούνεϊ και Ρονάλντο μάρτυρες υπεράσπισης για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ»

Τις 33 αποκαλούμενες «papi girl», τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά και τους πρώην υπουργούς Μάρα Καρφάνια, Μαριαστέλα Τζελμίνι και Φράνκο Φρατίνι, περιλαμβάνει η μακρά λίστα των 214 μαρτύρων που καλούνται εκ μέρους εισαγγελίας και υπεράσπισης να καταθέσουν στο δικαστήριο του Μιλάνου για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ». Όλοι πρέπει να απαντήσουν τι ακριβώς γνωρίζουν σχετικά με τις γιορτές και τα πάρτι στις επαύλεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος μετά την παραίτηση υποχρεούται να παρίσταται στις δικάσιμους, καθώς δεν μπορεί να επικαλείται πλέον «εύλογο κώλυμα»...

Τις 33 αποκαλούμενες «papi girl», τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, την σόουγκερλ Ελιζαμπέτα Κανάλις, αλλά και τους πρώην υπουργούς Μάρα Καρφάνια, Μαριαστέλα Τζελμίνι και Φράνκο Φρατίνι, περιλαμβάνει η μακρά λίστα των 214 μαρτύρων που καλούνται εκ μέρους εισαγγελίας και υπεράσπισης να καταθέσουν στο δικαστήριο του Μιλάνου για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ». Όλοι πρέπει να απαντήσουν τι ακριβώς γνωρίζουν σχετικά με τις γιορτές και τα πάρτι στις επαύλεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος μετά την παραίτηση υποχρεούται να παρίσταται στις δικάσιμους, καθώς δεν μπορεί να επικαλείται πλέον «εύλογο κώλυμα»…

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται στην υπόθεση της Μαροκινής Καρίμα ελ-Μαχρούγκ, γνωστής ως Ρούμπι, για κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη στην εκπόρνευση ανηλίκων.

Το δικαστήριο του Μιλάνου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν είναι συνολικά 214. Οι 136 περιλαμβάνονται στον κατάλογο που κατέθεσαν οι εισαγγελείς και οι 78 στη λίστα των συνηγόρων υπεράσπισης -ανάμεσά τους οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρφάνια και Τζελμίνι.

Στον κατάλογο της εισαγγελίας περιλαμβάνονται οι 33 νέες γυναίκες που συμμετείχαν στα πάρτι στην κατοικία του Καβαλιέρε. Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες δηλώσεις του Μπερλουσκόνι, «οι κοπέλες που συμμετείχαν στις γιορτές δεν προσβλήθηκαν και ούτε εθίγησαν με κανένα τρόπο, είναι απλώς, θύματα των εισαγγελέων».

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, ο Κλούνεϊ βρέθηκε σε ένα από τα πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι,στην βίλα του Άρκορε, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κατά δήλωση της ίδιας της Μαροκινής Ρούμπι, φέρεται να την συνάντησε τουλάχιστον μια φορά σε ξενοδοχείο του Μιλάνου, πληρώνοντας 4.000 ευρώ.

Οι Μάρα Καρφάνια και Μαριαστέλα Τζελμίνι ήταν στην λίστα των προσκεκλημένων στα δείπνα της βίλας «Σαν Μαρτίνο» στο Άρκορε.

Όλοι οι μάρτυρες θα κληθούν να απαντήσουν στην ερώτηση «τι ακριβώς γνωρίζουν σχετικά με τις γιορτές και τα πάρτι στις επαύλεις του Ιταλού πρώην μεγιστάνα-πρωθυπουργού».

Εν τω μεταξύ, στις 7 Φεβρουαρίου του 2012 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας θα πρέπει να αποφανθεί αν η εκδίκαση της όλης υπόθεσης θα συνεχισθεί στο Μιλάνο ή εάν αρμόδιο θα πρέπει να θεωρηθεί «ειδικό δικαστήριο υπουργών».

Είναι σαφές ότι μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αναγκαστεί να παρίσταται στις διάφορες δικάσιμους, καθώς δεν θα μπορεί πλέον να επικαλείται το «εύλογο κωλύμα» που του προσέφεραν οι κυβερνητικές του υποχρεώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024