Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλείνει την πόρτα στον Μπερσάνι ο Γκρίλο και θα προτείνει δική του κυβέρνηση

Κλείνει την πόρτα στον Μπερσάνι ο Γκρίλο και θα προτείνει δική του κυβέρνηση

Τη δική τους πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης από το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» πρόκειται να παρουσιάσουν στον ιταλό πρόεδρο οι επικεφαλής των βουλευτών και γερουσιαστών με τον Μπέπε Γκρίλο, με τον ίδιο να κλείνει την πόρτα σε στήριξη στο PD του Μπερσάνι.

Τη δική τους πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης από το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» (M5S) πρόκειται να παρουσιάσουν στον ιταλό πρόεδρο οι επικεφαλής των βουλευτών και γερουσιαστών με τον Μπέπε Γκρίλο, με τον ίδιο να κλείνει την πόρτα σε στήριξη στο PD του Μπερσάνι.

Ο Μπερσάνι έχει την πλειοψηφία στην Βουλή αλλά στην κατακερματισμένη Γερουσία χρειάζεται την στήριξη είτε των μελών από το M5S είτε από το PdL του Μπερλουσκόνι.

Οι δύο επικεφαλής των εκλεγέντων με το M5S του Γκρίλο, o γερουσιαστής Βίτο Κρίμι και η βουλευτής Ρομπέρτα Λομπάρντι ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι στη συνάντησή τους με τον ιταλό πρόεδρο θα προτείνουν σχηματισμό κυβέρνησης του M5S στη βάση 20 σημείων (τα οποία «βρίσκονται υπό κατάρτιση») και χωρίς, ακόμη, να προτείνουν όνομα για πρωθυπουργό.

Η Ρ.Λομπάρντι απέκλεισε μάλιστα τη διενέργεια εσωτερικού ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος στο M5S για συνεργασία με τον Μπερσάνι.

Η αποδοχή από τα υπόλοιπα κόμματα της πρότασης του M5S για κυβέρνηση δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό ενδεχόμενο. Ο Μπέπε Γκρίλο ανέφερε στο twitter πως αν το κίνημά του «δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που κατέστρεψαν την Ιταλία, εγώ θα αποσυρθώ, ήρεμα, από την πολιτική».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024