Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Περάσαμε και ταραγμένες θάλασσες» λέει ο Πάπας στον αποχαιρετισμό του

«Περάσαμε και ταραγμένες θάλασσες» λέει ο Πάπας στον αποχαιρετισμό του

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την τελευταία ακρόαση του Βενέδικτου. Ο Πάπας, αφού έκανε για ώρα το γύρο της πλατείας πάνω στο γνωστό όχημα ευλογώντας το πλήθος, είπε πως η παραμονή του στην ηγεσία της Εκκλησίας είχε στιγμές ευχάριστες αλλά και δύσκολες. «Κάποιες φορές φαινόταν σαν ο Κύριος να κοιμόταν, αλλά ο Κύριος δεν εγκαταλείπει ποτέ το σκάφος του» είπε, ευχαριστώντας τους πιστούς για την αγάπη τους. Φωτορεπορτάζ.

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την τελευταία ακρόαση του Βενέδικτου ΙΣτ’ πριν την αποχώρησή του από την Αγία Έδρα. Ο Πάπας, αφού έκανε το γύρο της πλατείας πάνω στο γνωστό μικρό όχημα, ευλόγησε το πλήθος και ξεκίνησε την ομιλία του, η οποία διακόπηκε συχνά από χειροκροτήματα. Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από 50.000 πιστοί.

Ο κόσμος είχε ξεκινήσει να συγκεντρώνεται από το πρωί της Τετάρτης. Η ακρόαση, κατ’ εξαίρεση για χειμώνα, γίνεται σε ανοικτό χώρο: Η πλατεία του Αγίου Πέτρου και οι γύρω δρόμοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά.

Στις 11:40, ο Πάπας έφτασε στην κατάμεστη πλατεία και ξεκίνησε να κάνει το γύρο της πλατείας. Μετά από περίπου δέκα λεπτά, πήρε θέση μπροστά από τους καρδινάλιους ενώ άρχισε η ανάγνωση κειμένων της Καινής Διαθήκης σε διάφορες γλώσσες.

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, θα σας κρατώ πάντα στις προσευχές μου» είπε ο Πάπας ξεκινώντας την ομιλία του η οποία διακόπηκε συχνά από χειροκροτήματα.

Ο Βενέδικτος είπε πως η παραμονή του στην ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας είχε στιγμές ευχάριστες αλλά και δύσκολες. «Το σκάφος πέρασε λιακάδα αλλά και κύματα» είπε. «Κάποιες φορές φαινόταν σαν ο Κύριος να κοιμόταν, αλλά ο Κύριος δεν εγκαταλείπει ποτέ το σκάφος του».

Υπογραμμίζοντας τη «μεγάλη πίστη» του στο μέλλον της Εκκλησίας, ο Βενέδικτος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για το «δύσκολο έργο» της ανάδειξης του νέου Πάπα. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ την Εκκλησία με την προσευχή» είπε.

O Πάπας διάβασε το κείμενο της ομιλίας του στα ιταλικά, τα γαλλικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά και τα κροατικά.

Η παραίτηση του Πάπα θα τεθεί σε ισχύ το βράδυ της Πέμπτης. Ο Βενέδικτος ΙΣτ’ θα λάβει τον τίτλο του «ομότιμου Πάπα» (emeritus) και θα εξακολουθεί να αναφέρεται ως «Η Αγιότητά Του» μετά την παραίτησή του την Πέμπτη. Επίσης, θα διατηρήσει τον παπικό τίτλο, Βενέδικτος ΙΣτ’ και δεν θα αποκαλείται Γιόζεφ Ράτσινγκερ.

Όπως ανακοίνωσε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού, ο Βενέδικτος ΙΣτ’ θα φορά μόνο το λευκό ράσο του.

Επίσης, θα παραδώσει το χρυσό δαχτυλίδι που συνοδεύει τη θέση του, γνωστό και ως δαχτυλίδι του ψαρά, ενώ η προσωπική του σφραγίδα θα καταστραφεί, με τον τρόπο που καταστρέφεται όταν ένας Πάπας πεθαίνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024