Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι «χακτιβιστές» εμμένουν, αντιμέτωπες με μηνύσεις η MasterCard και η Visa

Οι «χακτιβιστές» εμμένουν, αντιμέτωπες με μηνύσεις η MasterCard και η Visa

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρωτοφανής κυβερνοπόλεμος που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση των απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων, μέσω του Wikileaks. Οι «χακτιβιστές» εμμένουν ότι θα συνεχίσουν να επιτίθενται στους εχθρούς του Τζούλιαν Άσαντζ, ενώ ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά των εταιρειών MasterCard και Visa, επειδή αρνούνται να δεχθούν εμβάσματα προς τον συγκεκριμένο δικτυακό τόπο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρωτοφανής κυβερνοπόλεμος που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση των απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων, μέσω του Wikileaks.

Το in.gr σε συνεργασία με το ThePressProject.grμια νέα εφαρμογή προβολής και μετάφρασης των αποκαλύψεων του Wikileaks. Μέσα από την εφαρμογή αυτή θα παρουσιάζονται οι σημαντικότερες αποκαλύψεις που αφορούν στην Ελλάδα, και δίνεται στους αναγνώστες η δυνατότητα να μεταφράσουν οι ίδιοι τα έγγραφα, ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο τους το ευρύτερο ελληνικό κοινό.

Οι «χακτιβιστές» εμμένουν ότι θα συνεχίσουν να επιτίθενται στους εχθρούς του Τζούλιαν Άσαντζ, ενώ ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά των εταιρειών MasterCard και Visa, επειδή αρνούνται να δεχθούν εμβάσματα προς τον συγκεκριμένο δικτυακό τόπο.

Ο Άντρεας Φινκ, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας DataCell που διαχειρίζεται τα εμβάσματα μέσω πιστωτικών καρτών προς το Wikileaks, δήλωσε στο Associated Press ότι η εταιρεία επιθυμεί να πάει η απόφαση σε βρετανικό δικαστήριο. Άλλωστε, η έδρα της Visa Europe Ltd. είναι στο Λονδίνο.

«Είναι γελοίο να αποδίδονται εγκληματικές πράξεις στο Wikileaks» ανέφερε ο Φινκ.

Την ίδια ώρα, ένα μέλος των Anonymous, δηλαδή των χάκερ-ακτιβιστών που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους εχθρούς τους Άσαντζ, ξεκαθάρισε στο BBC πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο «χακτιβιστής» με το ψευδώνυμο Coldblood είπε ότι η «Επιχείρηση Εκδίκηση» κερδίζει καθημερινά νέους υποστηρικτές.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ‘κατεβάζουν’ το απαραίτητο λογισμικό, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πρωτοφανή κυβερνοπόλεμο, τόνισε ο Coldblood.

Την Τετάρτη, οι Anonymous απείλησαν με επίθεση ακόμα και το Twitter, επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σελίδα τους με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Εκδίκηση».

Ωστόσο, πηγή που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο BBC ότι η σελίδα «έπεσε» επειδή η τελευταία δημοσίευση των Anonymous περιείχε τραπεζικά στοιχεία ενός καταναλωτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024