Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα γίνετε η Λατινική Αμερική του 1990, προειδοποιεί την Ευρώπη ο Μαδούρο

Θα γίνετε η Λατινική Αμερική του 1990, προειδοποιεί την Ευρώπη ο Μαδούρο

Ο Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε την Ευρώπη για τον κίνδυνο «πολιτικής έκρηξης» λόγω της οικονομικής κρίσης, κατά τα πρότυπα των ανατρεπτικών γεγονότων στη Λατινική Αμερική στα τέλη του 1990.

Ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε την Ευρώπη για τον κίνδυνο μίας «πολιτικής έκρηξης» λόγω της οικονομικής κρίσης, κατά τα πρότυπα των ανατρεπτικών γεγονότων στη Λατινική Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Σε συνέντευξή του στον Monde, ο Μαδούρο υπογράμμισε πως «ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή θυμίζει εκείνα που πέρασε η περιοχή μας στα χρόνια του 1990: «όλοι οι κοινωνικοί δείκτες υποχωρούσαν και αυτό μας έφερε ενώπιον πολιτικών εκρήξεων και επαναστάσεων», αναφέροντας προς επίρρωση των λόγων του τα παραδείγματα της Βραζιλίας, της Αργεντινής και του Ισημερινού.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εντάσεις μετά την εκλογή του στην προεδρία, την οποία αμφισβητεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, ο διάδοχος του Τσάβες κατηγόρησε «μία ομάδα της εξτρεμιστικής δεξιάς» πως έχει «σχέδιο επίθεσης στην εξουσία», υπενθυμίζοντας το ιστορικό προηγούμενο της Χιλής, όπου το πραξικόπημα Πινοτσέτ ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε το 1973.

«Εάν κάποια μέρα οι άνθρωποι αυτοί αναλάμβαναν την εξουσία -κάτι που δεν θα συμβεί- θα κατέστρεφαν την δημοκρατία στη Βενεζουέλα και θα επέβαλαν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς» είπε.

Τόνισε ακόμα ότι είναι διατεθειμένους «να βαδίσει προς την κατεύθυνση μίας δυνητικά θετικής σχέσης» με τις ΗΠΑ, εκφράζοντας ωστόσο την επιφυλακτικότητά του απέναντι στις προθέσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο Ομπάμα μπορεί μεν να γελάει, αλλά παράλληλα βομβαρδίζει κιόλας. Παρουσιάζει μία εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη του προκατόχου του» σημείωσε με νόημα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι ξένοι επενδυτές είναι «ευπρόσδεκτοι» στη χώρα του, αναφερόμενος μάλιστα στη δημιουργία «ειδικών οικονομικών ζωνών» προκειμένου να προσελκύσει τις επενδύσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024