Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Μάρτιν Σουλτς

Νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη ο Μάρτιν Σουλτς

Με 387 ψήφους ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα προεδρεύσει για δυόμισι χρόνια μέχρι την έναρξη της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου τον Ιούλιο του 2014. Σε σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος Σουλτς προειδοποίησε ότι «για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούγεται ένα ρεαλιστικό σενάριο αποτυχίας της». Δύο αντιπροέδρους στην Ευρωβουλή εξέλεξε η Ελλάδα. Πρόκειται για την Άννυ Ποδηματά και τον Γιώργο Παπαστάμκο.

Με 387 ψήφους ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, εξελέγη νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο 56χρονος θα προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για δυόμισι χρόνια, μέχρι την έναρξη της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου τον Ιούλιο του 2014.

Ο Μάρτιν Σουλτς διαδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο, Τζέρζι Μπούζεκ (ΕΛΚ Πολωνία)

Στη σύντομη ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε: «Πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη δεν ενδιαφέρονται τόσο για θεσμικές συζητήσεις· αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι το μέλλον τους, οι θέσεις εργασίας τους, η σύνταξή τους (…). Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο χώρος στον οποίο εκπροσωπούνται τα συμφέροντα των ανθρώπων».

Ο πρόεδρος Σουλτς προειδοποίησε ότι «για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακούγεται ένα ρεαλιστικό σενάριο αποτυχίας της» προσθέτοντας ότι «τα συμφέροντά μας δεν μπορούν να διαχωριστούν πλέον από τα συμφέροντα των γειτόνων μας και ότι η Ευρώπη της μεταπολεμικής εποχής στηρίζεται στην αντίληψη ότι η ΕΕ δεν αποτελεί ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος στο οποίο κάποιος πρέπει να χάσει για να κερδίσει κάποιος άλλος. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο: ή θα χάσουμε όλοι ή θα κερδίσουμε όλοι. Βασικός κανόνας εδώ είναι η κοινοτική μέθοδος. Δεν αποτελεί τεχνική έννοια αλλά αποτελεί την ψυχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης!».

Ποδηματά και Παπαστάμκος στο Ευρωκοινοβούλιο

Δύο αντιπροέδρους στην Ευρωβουλή εξέλεξε η Ελλάδα. Πρόκειται για την Άννυ Ποδηματά (με 281 ψήφους) και τον Γιώργο Παπαστάμκο (248 ψήφους).

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται, ενώ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκλέγεται πέμπτος αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024