Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προστασία των Φώκλαντς με κάθε κόστος επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των Βρετανών

Προστασία των Φώκλαντς με κάθε κόστος επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των Βρετανών

Λίγες εβδομάδες μένουν για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την εισβολή της Χούντας της Αργεντινής στα Νησιά Φώκλαντς (Μαλβίνας) και μια έρευνα της κοινής γνώμης στη Βρετανία δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την προστασία των Νησιών «με κάθε κόστος». Δείτε το σχετικό Infographic για τον πόλεμο.

Λίγες εβδομάδες μένουν για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την εισβολή της Χούντας της Αργεντινής στα Νησιά Φώκλαντς (Μαλβίνας) και μια έρευνα της κοινής γνώμης στη Βρετανία δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την προστασία των Νησιών «με κάθε κόστος».

Η έρευνα της ICM που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian είναι αποκαλυπτική: το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η «Βρετανία πρέπει να προστατέψει τα Νησιά, όσο οι κάτοικοι επιθυμούν προστασία, άσχετα από το κόστος».

Μόλις το 32% δηλώνει ότι η Βρετανία πρέπει να είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με την Αργεντινή την αλλαγή σκυτάλης.

Οι Συντηρητικοί ψηφοφόροι είναι περισσότερο φανατικοί υπέρ των Νησιών, τιμώντας άλλωστε την επιλογή της Μάργκαρετ Θάτσερ να στείλει εκστρατευτικό σώμα για την «έξωση» των Αργεντινών: το 78% δηλώνει ότι πρέπει να προστατευθούν, έναντι μόλις 20% που τάσσονται υπέρ της διαπραγμάτευσης.

Στις τάξεις των Εργατικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο μοιρασμένα, χωρίς όμως να αμφισβητείται η βασική εικόνα της έρευνας. Το 54% των Εργατικών και το 60% των Φιλελεύθερων προτιμούν την προστασία των Φώκλαντς.

Όπως είναι αναμενόμενο, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική μεταξύ των νεαρών ηλικιών, των ανθρώπων που δεν είχαν καν γεννηθεί το 1982: το 49% τάσσεται υπέρ της διαπραγμάτευσης, έναντι 39% που δηλώνει το αντίθετο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024