Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμονή υπό βρετανικό έλεγχο αναμένεται να ψηφίσουν τα Φώκλαντ

Παραμονή υπό βρετανικό έλεγχο αναμένεται να ψηφίσουν τα Φώκλαντ

Οι ψηφοφόροι στα νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνας για την Αργεντινή) προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή σε δημοψήφισμα από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί το μέλλον τους στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, καθώς το Μπουένος Άιρες προβάλλει εκ νέου την διεκδίκηση να τα θέσει υπό την κυριαρχία της Αργεντινής. Σχεδόν βέβαιο φαίνεται το ότι θα επικρατήσει το «ναι» στη Βρετανία.

Οι ψηφοφόροι στα νησιά Φώκλαντ (Μαλβίνας για την Αργεντινή) προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή σε δημοψήφισμα από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθεί το μέλλον τους στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, καθώς το Μπουένος Άιρες προβάλλει εκ νέου την διεκδίκηση να τα θέσει υπό την κυριαρχία της Αργεντινής.

Το ερώτημα είναι εάν οι κάτοικοι επιθυμούν τα νησιά να παραμείνουν υπερπόντια κτήση της Βρετανίας.

Μόλις 1.649 κάτοικοι των νησιών και μετανάστες έχουν δικαίωμα ψήφου στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Η προσέλευση των ψηφοφόρων αναμένεται να είναι αθρόα καθώς οι νησιώτες αντιμετωπίζουν το δημοψήφισμα σαν μία ευκαιρία να ακουστεί η φωνή τους. Εξάλλου 31 χρόνια μετά την ένοπλη σύρραξη μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής για τον έλεγχο των ννησιών στο Νότιο Ατλαντικό, η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει αναζωπυρωθεί ξανά.

Σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα επικρατήσει το «ναι» στη Βρετανία, γεγονός που αναμένεται να στηλιτεύσει η Αργεντινή ως προπαγανδιστικό πυροτέχνημα.

Το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes χαρακτήρισε μάλιστα το προδιαγραφόμενο αποτέλεσμα ως «τη μεγαλύτερη βεβαιότητα στην ιστορία του πολιτικού στοιχηματισμού» και πρόσθεσε πως κανείς δεν έχει ποντάρει στο «όχι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024