Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Οι πολίτες δεν θέλουν πειράματα»

«Οι πολίτες δεν θέλουν πειράματα»

Στα πρώτα τους σχόλια οι γερμανοί αναλυτές αποδίδουν την ξεκάθαρη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στην ίδια την Α.Μέρκελ

Στα πρώτα τους σχόλια οι γερμανοί αναλυτές αποδίδουν την ξεκάθαρη νίκη των Χριστιανοδημοκρατών στην ίδια την Α.Μέρκελ.

Το σχόλιο της Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές δεν επένδυσαν σε ένα πρόγραμμα, αλλά σε ένα πρόσωπο: στην καγκελάριο. Η τακτική απέδωσε. Με τη στήριξη ενός θερμού βαυαρικού αέρα, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση έγινε και πάλι η ισχυρότερη δύναμη και μάλιστα με διαφορά. Έλαβε περισσότερες ψήφους από ότι στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις. Η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε τόσο πολύ, που την καθιστά ξεκάθαρη νικήτρια των εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι μια επιβεβαίωση της πολιτικής της αλλά και του πολιτικού της στιλ».

Η Frankfurter Rundschau: «Αυτό που έζησε η Α. Μέρκελ τη βραδιά των εκλογών, ήταν μάλλον η πιο γλυκιά αγωνία στον πολιτικό της βίο: το ερώτημα που έμενε να απαντηθεί ήταν απλώς εάν θα κυβερνήσουν μόνοι τους οι Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές ή εάν θα πρέπει να επιλέξουν τον επόμενο κυβερνητικό τους εταίρο. Δεν θα πρέπει όμως να θεωρείται βέβαιο ότι η απόλυτη πλειοψηφία ήταν ο διακαής πόθος της Μέρκελ».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της;

Η Mannheimer Morgen: «Η καγκελάριος χαίρει της μεγάλης εμπιστοσύνης των πολιτών οι οποίοι δεν θέλουν πειράματα. Θέλουν τη Μέρκελ να τους οδηγήσει και στο μέλλον με ασφάλεια εν μέσω της ευρωκρίσης, να τους δώσει το καθησυχαστικό συναίσθημα ότι με την ίδια η χώρα βρίσκεται σε καλά χέρια».

«Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της Άνγκελα Μέρκελ», διερωτάται η Mitteldeutsche Zeitung; «Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία είχε μια καλή οικονομική ανάπτυξη, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε ακόμη περισσότερο, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν, όπως και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης».

Η Nürnberger Nachrichten: «Το ότι υπήρχε έστω και η παραμικρή πιθανότατα να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία όπως ο Χ. Ζέεχοφερ στη Βαυαρία, μάλλον δεν το περίμενε η καγκελάριος ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. Κι όμως, το φαινομενικά αδιανόητο έγινε πιθανό».

Επιμέλεια: Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. Σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου

Deutsche Welle

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024