Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήσεις στην ηγετική ομάδα των Πρασίνων στη Γερμανία

Παραιτήσεις στην ηγετική ομάδα των Πρασίνων στη Γερμανία

Τριγμούς έχει επιφέρει στους κόλπους των Γερμανών Πρασίνων η μείωση της εκλογικής του δύναμης και η τέταρτη θέση που κατέλαβαν στις εκλογές της Κυριακής. Η πρώτη συνεδρίαση της 63μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Βερολίνο «συνοδεύτηκε» με την παραίτηση της ηγετικής ομάδας του κόμματος, ενώ οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας έχουν ήδη κλείσει με... θόρυβο την πόρτα σε μία μία ενδεχόμενη «επίσημη πρώτη» κυβερνητική συνεργασία Μέρκελ-Πρασίνων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Τριγμούς έχει επιφέρει στους κόλπους των Γερμανών Πρασίνων η μείωση της εκλογικής του δύναμης και η τέταρτη θέση που κατέλαβαν στις εκλογές της Κυριακής. Η πρώτη συνεδρίαση της 63μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στο Βερολίνο «συνοδεύτηκε» με την παραίτηση της ηγετικής ομάδας του κόμματος, ενώ οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας έχουν ήδη κλείσει με… θόρυβο την πόρτα σε ενδεχόμενη συμμετοχή των Πρασίνων στο σχήμα της θριαμβεύτριας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου ηγετικό αξίωμα στο κόμμα. Η Κλαούντια Ρότ και Ρενάτε Κούναστ, έτερα ηγετικά στελέχη, υπέβαλαν επίσης τις παραιτήσεις τους και οι Πράσινοι πρόκειται να εκλέξουν τη νέα ηγετική τους ομάδα τον επόμενο μήνα.

Το «μέτωπο» της Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκινήσει ήδη τις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, όμως ήδη οι Πράσινοι δείχνουν να βγαίνουν εκτός διαπραγμάτευσης δεδομένης της ηχηρής άρνησης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου στη Βαυαρία που μαζί πέτυχαν το ιστορικό υψηλό στις κάλπες.

Ο επικεφαλής τους και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ ήταν ξεκάθαρος την Τρίτη πως δεν πρόκειται να έχει ουδεμία συζήτηση με τους Πρασίνους, και παρόλο που ορισμένοι Χριστιανοδημοκράτες πολιτικοί δηλώνουν ανοιχτοί σε συνομιλίες μαζί τους, ο μεγάλος συνασπισμός με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προβάλλει ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Η διαπραγμάτευση προδιαγράφεται μακρά και δύσκολη δεδομένης της θέσης υπεροχής με την οποία προσέρχεται η Μέρκελ και τις ανησυχίες των Σοσιαλδημοκρατών για μία νέα συγκατοίκηση, δεδομένου ότι ο μεγάλος συνασπισμός που σφραγίστηκε το 2005 είχε ως συνέπεια την καθίζηση των ποσοστών τους στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2009.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024