Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε υπουργό Οικονομικών θέλει το 72% των Γερμανών

Σόιμπλε υπουργό Οικονομικών θέλει το 72% των Γερμανών

Να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε επιθυμεί το 72% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Stern. Ο ίδιος ο Σόιμπλε δήλωσε πάντως ότι το θέμα της νέας κυβέρνησης πρέπει να προχωρήσει άμεσα, καθώς υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε επιθυμεί το 72% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Stern.

Ο ίδιος ο Σόιμπλε δήλωσε ότι θα προτιμούσε να αποφευχθούν τυχόν παρατεταμένες διαπραγματεύσεις για να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, δεδομένου ότι υπάρχουν εκκρεμή θέματα στο επίπεδο της ΕΕ, όπως η προώθηση της τραπεζικής ένωσης.

«Θα προτιμούσα μια ταχεία συμφωνία, με δεδομένες ορισμένες σημαντικές αποφάσεις ευρωπαϊκής πολιτικής με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, για παράδειγμα όσον αφορά την τραπεζική ένωση» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η Γερμανία μπορεί να συνεχίσει τις συνομιλίες της με την ΕΕ σχετικά με την τραπεζική ένωση, παρά την αβεβαιότητα σχετικά με τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Σχετικά με τη δημοφιλία των στελεχών της απερχόμενης κυβέρνησης, μετά τον Σόιμπλε ακολουθεί η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγκεν, καθώς το 61% την θέλει στη θέση της.

Επίσης, το 55% τάσσεται υπέρ της παραμονής του υπουργού Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ το 54% απαντά θετικά και για τον υπουργό Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ.

Λιγότερο δημοφιλείς αποδεικνύονται οι υπουργοί που προέρχονται από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Το 49% δηλώνει ότι θέλει να παραμείνει η υπουργός Παιδείας Γιοχάνα Βάνκα, ενώ το 47% δηλώνει το ίδιο για τον υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Πότε κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα

Ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του αγώνα με την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024