Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρεσβευτής της Αργεντινής στην Ελλάδα μιλά στο in.gr για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Ο πρεσβευτής της Αργεντινής στην Ελλάδα μιλά στο in.gr για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Η Αργεντινή γιόρτασε στις 25 Μαΐου 2010 τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας, σε μια γιορτή που έγινε γνωστή ως Bicentenario Argentino. Εκατομμύρια πολίτες της χώρας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Επικράτεια και ήταν πραγματικά εντυπωσιακές. Ο πρεσβευτής της Αργεντινής στην Ελλάδα, Χόρχε Αλεχάνδρο Μαστροπιέτρο, μιλά τις προκλήσεις του μέλλοντος: «Ο απολογισμός που κάνει […]

Η Αργεντινή γιόρτασε στις 25 Μαΐου 2010 τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας, σε μια γιορτή που έγινε γνωστή ως Bicentenario Argentino. Εκατομμύρια πολίτες της χώρας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Επικράτεια και ήταν πραγματικά εντυπωσιακές.

Ο πρεσβευτής της Αργεντινής στην Ελλάδα, Χόρχε Αλεχάνδρο Μαστροπιέτρο, μιλά τις προκλήσεις του μέλλοντος:

«Ο απολογισμός που κάνει η Αργεντινή με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων ανεξαρτησίας (1810-2010) είναι εξαιρετικά θετικός. Πριν από έναν αιώνα, στη συμπλήρωση της πρώτης Εκατονταετίας, η χώρα απολάμβανε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, απουσίαζαν όμως τα κοινωνικά δικαιώματα, πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα.

» Η Αργεντινή δεν είναι μόνη σε αυτό το Bicentenario, αφού πρόκειται για μια επέτειο που την μοιράζεται με όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τα τελευταία χρόνια, ολόκληρη η περιοχή καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που αντανακλάται στο γεγονός ότι εκατομμύρια πολίτες έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, την παραγωγή και τελικά στην κατανάλωση.

» Η Αργεντινή συμπλήρωσε 28 χρόνια αδιάλειπτης δημοκρατικής πορείας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονται απολύτως σεβαστά, ενώ παράλληλα ζει την πλέον μακρά περίοδο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης στα 201 χρόνια ύπαρξης. Και τούτο, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, υπάρχουν ακόμα προκλήσεις που δεν έχουν απαντηθεί όπως η εμβάθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Υπάρχουν ακόμα πολίτες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, υποαπασχολούμενοι και με δύσκολη πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες. Η κοινωνική ενσωμάτωση και η δίκαιη κατανομή του πλούτου είναι οι στόχοι μας στην πορεία για μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο ώριμη, πιο ισορροπημένη. Έναν αληθινό καπιταλισμό με ανάπτυξη και ανοδική κοινωνική κινητικότητα.

» Πεποίθησή μας είναι ότι μέσω της περιφερειακής ολοκλήρωσης, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την ενσωμάτωση της προστιθέμενης αξίας των πρώτων μας υλών, την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων της οικονομίας μας και τις ενεργητικές πολιτικές από πλευράς Κράτους, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις. Περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερη απασχόληση, περισσότερη παιδεία, περισσότερη επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος είναι τα ‘κλειδιά’ στο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024