Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντεξε ο Νικολάς Μαδούρο στις δημοτικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Άντεξε ο Νικολάς Μαδούρο στις δημοτικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Με νικητή τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές στη Βενεζουέλα. Το κυβερνών κόμμα κατάφερε να κερδίσει την μεγάλη πλειοψηφία των δήμων, ενώ η Αντιπολίτευση διατήρησε τις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας (Καράκας και Μαρακαΐμπο). Ωστόσο, δεν είδε να ικανοποιείται ο βασικός στόχος που δεν ήταν άλλος από το να εκφραστεί και στη κάλπη η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του προέδρου.

Με νικητή τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές στη Βενεζουέλα.

Το κυβερνών κόμμα κατάφερε να κερδίσει την μεγάλη πλειοψηφία των δήμων και να κινηθεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 49%.

Η Αντιπολίτευση διατήρησε τις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας (Καράκας και Μαρακαΐμπο), όμως δεν είδε να ικανοποιείται ο βασικός στόχος που δεν ήταν άλλος από το να εκφραστεί και στη κάλπη η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του προέδρου.

Η ευκαιρία για την Αντιπολίτευση υπό τον Ενρίκε Καπρίλες ήταν μοναδική, δεδομένου ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων (κυρίως του υψηλού πληθωρισμού και της έλλειψης αγαθών) ο Μαδούρο ζήτησε και πήρε από τη Βουλή «έκτακτες εξουσίες».

Με το διάταγμα της Βουλής στο χέρι, ο Μαδούρο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «μου δώσατε σιδηρά πυγμή για να αντιμετωπίσω την κρίση. Αυτό που είδατε μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχω σκοπό να κάνω, ιδίως κατά της παρασιτικής αστικής τάξης που κλέβει τον κόσμο.»

Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος έχει κηρύξει πόλεμο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι ανεβάζουν αδικαιολόγητα τις τιμές, προκειμένου να πλήξουν -μέσω του καταναλωτή που χάνει σε αγοραστική δύναμη- την κυβέρνηση.

Πρόσφατη ήταν η «άλωση» γνωστής αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών, προκειμένου ο κόσμος να αποκτήσει φθηνά είδη.

Επί ώρες χιλιάδες πολίτες περίμεναν υπομονετικά έξω από τα καταστήματα για να πάρουν σε «λογικές τιμές» τηλεοράσεις plasma, ηλεκτρικές συσκευές και ό,τι άλλο είχε μείνει στα ράφια.

Εξίσου πρόσφατο ήταν και το μπλακ-άουτ στο Καράκας, το οποίο ο πρόεδρος απέδωσε σε σαμποτάζ κύκλων που ελέγχονται από την Αντιπολίτευση.

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών αναμένεται να ενισχύσει και τη θέση του ίδιου του Μαδούρο εντός του κόμματος που ίδρυσε ο Ούγκο Τσάβες, καθώς δεν λείπει η εσωκομματική «γκρίνια» στο πρόσωπό του.

Για πολλούς, ο νυν πρόεδρος δεν έχει το χάρισμα και την πυγμή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τον τρόπο που το έκανε ο προκάτοχός του και πολιτικός του μέντορας.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024