Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορκωμοσία για τον Μαριάνο Ραχόι μετά την εξαγγελία σκληρής λιτότητας

Ορκωμοσία για τον Μαριάνο Ραχόι μετά την εξαγγελία σκληρής λιτότητας

Ο Ισπανός συντηρητικός ηγέτης Μαριάνο Ραχόι ορκίστηκε την Τετάρτη στην πρωθυπουργία της χώρας ενώπιον του βασιλιά Χουάν Κάρλος, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε σκληρά μέτρα λιτότητας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Ο νέος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων το ποσοστό ανεργίας που ξεπερνά το 20%, την στάσιμη οικονομία και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό που αναμένεται να υπερβεί το 7% του ΑΕΠ φέτος.

Ο Ισπανός συντηρητικός ηγέτης Μαριάνο Ραχόι ορκίστηκε την Τετάρτη στην πρωθυπουργία της χώρας ενώπιον του βασιλιά Χουάν Κάρλος, δύο ημέρες αφότου ανακοίνωσε σκληρά μέτρα λιτότητας για τη σταθεροποίηση της οικονομίας.

Ο 56χρονος Ραχόι είναι και επίσημα πλέον ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας μετά τη θριαμβευτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) και την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της 20ής Νοεμβρίου.

Ο Ραχόι έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την Τρίτη και αργότερα σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση του υπουργικού του συμβουλίου.

Το Λαϊκό Κόμμα απέσπασε συντριπτική νίκη έναντι των Σοσιαλιστών, καθώς ο τέως πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο δέχθηκε έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο νέος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων και το ποσοστό ανεργίας που ξεπερνά το 20%, την στάσιμη οικονομία και το έλλειμμα στον προϋπολογισμό που αναμένεται να υπερβεί το 7% του ΑΕΠ φέτος.

Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε μειώσεις δαπανών τουλάχιστον 16,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού φτάνοντάς το στον στόχο του 4,4% για το 2012, όπως συμφωνήθηκε με την ΕΕ. Σχεδιάζει επίσης να τονώσει την οικονομία με φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024