Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία προς Τραμπ: Χωρίς τη συλλογική άμυνα το ΝΑΤΟ είναι «νεκρό»

Γερμανία προς Τραμπ: Χωρίς τη συλλογική άμυνα το ΝΑΤΟ είναι «νεκρό»

Η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει να αγνοήσει τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία και το Χαλέπι όταν καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η ίδια διαμηνύει στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ ότι χωρίς τη ρήτρα συλλογικής άμυνας το ΝΑΤΟ είναι «νεκρό», ενώ αναγνωρίζει πως με τη νίκη Τραμπ Γερμανία και η Ευρώπη είναι πιθανό να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την άμυνά τους.


Η Γερμανία υποστηρίζει τον διάλογο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να μην αγνοήσει τις ρωσικές ενέργειες στην Κριμαία και το Χαλέπι, όταν καθίσει για να συζητήσει με τον Ρώσο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνει η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαμηνύοντας παράλληλα στον νεοκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ ότι χωρίς τη ρήτρα συλλογικής άμυνας το ΝΑΤΟ είναι «νεκρό».

Ο Τραμπ είχε εγκωμιάσει επανειλημμένα τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και είχε αμφισβητήσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να υπερασπίζονται συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν επωμίζονται οι ίδιοι το μερίδιο που τους αναλογεί για τις δαπάνες της Συμμαχίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως το ΝΑΤΟ θα είναι «νεκρό» εάν οποιοδήποτε από τα μέλη του αρνηθεί να προστρέξει για να υπερασπιστεί μέλος που δέχεται επίθεση.

«Είναι καλό πράγμα όταν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει αμέσως διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο. Είναι καλό και έχει την πλήρη υποστήριξή μας» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μέλος της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να ξεχάσει -να ξεχάσει την προσάρτηση της Κριμαίας, να ξεχάσει τον υβριδικό πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται, να ξεχάσει τον βομβαρδισμό του Χαλεπιού» τόνισε η Γερμανία υπουργός Άμυνας.

Η ίδια αναγνώρισε πως η νίκη του Τραμπ σημαίνει πως η Γερμανία και η Ευρώπη είναι πιθανό να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την άμυνά τους.

Προσέθεσε, όμως, πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να προσπαθεί να απαντήσει στην ερώτηση τι σημαίνει η προεδρία Τραμπ, λέγοντας πως «δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024