Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στροφή Τραμπ: Δεν «τελειώνει» το Obamacare

Στροφή Τραμπ: Δεν «τελειώνει» το Obamacare

Στροφή 180 μοιρών διαφαίνεται ότι κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ολική κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα, εκ των πλέον βασικών προεκλογικών του υποσχέσεων. Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, την πρώτη μετά την εκλογική νίκη, ο Τραμπ εμφανίζεται διατεθειμένος να διατηρήσει σε ισχύ ορισμένες πρόνοιες του Obamacare κατόπιν της συνομιλίας που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα.

Στροφή 180 μοιρών διαφαίνεται ότι κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ολική κατάργηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα, εκ των πλέον βασικών προεκλογικών του υποσχέσεων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Wall Street Journal, την πρώτη που παραχωρεί μετά την εκλογική νίκη-σοκ, ο Τραμπ εμφανίζεται διατεθειμένος να διατηρήσει σε ισχύ ορισμένες πρόνοιες του Obamacare κατόπιν της συνομιλίας που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Ομπάμα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητά του να «προχωρήσει γρήγορα» με τον νόμο Ομπάμα για την οικονομικά προσιτή, καθολική ασφάλιση Υγείας (Affordable Care Act), η οποία επιχειρηματολογούσε πως έχει καταστεί τόσο δυσλειτουργική και ακριβή «που δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις».

Ωστόσο, σε ένδειξη πιθανού συμβιβασμού έδειξε προθυμία να διατηρήσει τουλάχιστον δύο διατάξεις αφότου ο Ομπάμα του ζήτησε να επανεξετάσει την συνολική κατάργησή του νόμου κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι θα κρατήσει σε ισχύ τη διάταξη που επιτρέπει στους γονείς να περιλαμβάνουν στην ασφάλισή τους παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και αυτήν που απαγορεύει στους ασφαλιστικούς φορείς να αρνούνται την παροχή κάλυψης για προϋπάρχουσες παθήσεις.

«Του είπα ότι θα κοιτάξω τις εισηγήσεις του, και από ένδειξη σεβασμού, θα το κάνω» δήλωσε ο Τραμπ.

«Μου αρέσουν αυτές [οι διατάξεις] πάρα πολύ» είπε.

Προτεραιότητες του Τραμπ μόλις αναλάβει θα είναι να άρει περιορισμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να επιτρέψει στις τράπεζες «να δανείζουν ξανά», καθώς και η ενίσχυση των συνόρων απέναντι στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και την παράνομη μετανάστευση.

Απέφυγε ερώτηση σχετικά με τις προεκλογικές κορόνες για τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα για να ερευνήσει την υπόθεση των email της Χίλαρι Κλίντον. «Δεν είναι κάτι το οποίο έχω σκεφτεί πολύ γιατί θέλω να λύσω την υγειονομική ασφάλεια, τους συνοριακούς ελέγχους, την φορολογική μεταρρύθμιση» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024