Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, ο ορισμός του «star power»

H Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, ο ορισμός του «star power»

Αντίθετα με την πιο εξωτική, όπως την έχουν πολλοί χαρακτηρίσει, καταγωγή του Ομπάμα, η Μισέλ Ρόμπινσον κατάγεται από μια τυπική οικογένεια Αφρο-αμερικανών. Μεγάλωσε στο South Side του Σικάγο μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της Κρεγκ. Η μητέρα της Μάριαν έμενε στο σπίτι να φροντίζει τα παιδιά, ο πατέρας της Φρέιζερ όμως ήταν […]

Αντίθετα με την πιο εξωτική, όπως την έχουν πολλοί χαρακτηρίσει, καταγωγή του Ομπάμα, η Μισέλ Ρόμπινσον κατάγεται από μια τυπική οικογένεια Αφρο-αμερικανών. Μεγάλωσε στο South Side του Σικάγο μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της Κρεγκ.

Η μητέρα της Μάριαν έμενε στο σπίτι να φροντίζει τα παιδιά, ο πατέρας της Φρέιζερ όμως ήταν εκείνος που έκανε την παρουσία του πιο έντονη. Όταν διάνυε μόλις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδιζε από το να βρίσκεται κάθε πρωί στη δουλειά του, κάτι που η Μισέλ έχει δηλώσει ότι αποτέλεσε παράδειγμα για εκείνη.

Η Μισέλ φοίτησε στο «λευκό» Πρίνστον, για το οποίο έγραφε στην πτυχιακή της εργασία: «η εμπειρία μου στο Πρίνστον με έκανε να συνειδητοποιήσω περισσότερο από ποτέ το πόσο ‘μαύρη’ είμαι».

Συνεχίζει τις σπουδές της στη Νομική του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Δεν ασχολήθηκε ποτέ ιδιαίτερα με την πολιτική.

Αντιθέτως στο Πρίνστον δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, ενώ στο Χάρβαρντ έλαβε μέρος σε διαδηλώσεις που ζητούσαν περισσότερους φοιτητές και καθηγητές από μειονότητες.

Μετά το πανεπιστήμιο έπιασε δουλειά σε μεγάλη νομική εταιρεία του Σικάγο. Εκεί γνώρισε και το νεαρό ιδεαλιστή Μπάρακ Ομπάμα.

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του 2008 και ως Πρώτη Κυρία βρέθηκε ακόμα πιο μπροστά: πολλοί είναι εκείνοι που την συγκρίνουν με την Τζάκι Κένεντι, κυρίως λόγω της κομψότητάς της, η οποία την έκανε και εξώφυλλο σε περιοδικά μόδας.

Η Μισέλ ως Πρώτη Κυρία δεν είχε καμία διάθεση να περιοριστεί στο διακοσμητικό ρόλο που είχαν αρκετές προκάτοχοί της.

Προωθεί δυναμικά ακόμα και τις πολιτικές του συζύγου της: ίσες ευκαιρίες, καλύτερη δημόσια υγεία και παιδεία, προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Μάλιστα για αυτό το τελευταίο έχει γράψει και σχετικό βιβλίο, ενώ δεν δίστασε να κάνει push-ups στην πρωινή εκπομπή της Έλεν ντε Τζενέρις, για να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό τη σημασία του να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση.

Τα Μέσα Ενημέρωσης την αγαπούν, δεν λείπουν βέβαια και οι αναφορές σε στραβοπατήματα ή υπερβολές. Σε κάθε περίπτωση, όλοι ξέρουν ότι η Μισέλ αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα «όπλα» για τον Μπαράκ Ομπάμα. Όπως άλλωστε είχε γράψει και το Newsweek, διαθέτει αυτό που αποκαλείται star power.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024