Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αν Ρόμνεϊ: Η νοικοκυρά που κάνει ιππασία και νίκησε δύο ασθένειες

Αν Ρόμνεϊ: Η νοικοκυρά που κάνει ιππασία και νίκησε δύο ασθένειες

H Aν Ρόμνεϊ γεννήθηκε το 1949 στο Μίσιγκαν. Φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και παντρεύτηκε τον μορμόνο Μιτ Ρόμνεϊ το 1969. Μαζί του έκανε πέντε παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι 42 χρονών, επιχειρηματίας και σύμβουλος του πατέρα του, και το μικρότερο 31. Η ίδια αφοσιώθηκε στα παιδιά της, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο: ακόμα […]

H Aν Ρόμνεϊ γεννήθηκε το 1949 στο Μίσιγκαν. Φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο, σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και παντρεύτηκε τον μορμόνο Μιτ Ρόμνεϊ το 1969. Μαζί του έκανε πέντε παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι 42 χρονών, επιχειρηματίας και σύμβουλος του πατέρα του, και το μικρότερο 31.

Η ίδια αφοσιώθηκε στα παιδιά της, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο: ακόμα και οι γονείς της, τής ασκούσαν κριτική που παντρεύτηκε τόσο νωρίς και κλείστηκε στο σπίτι. Ο περίγυρός της υπήρξε εξίσου επικριτικός, δεδομένου ότι ο φεμινισμός της δεκαετίας του 1970 έβγαλε τις γυναίκες από το σπίτι προς αναζήτηση επαγγελματικής καριέρας.

Το 1998 διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Όμως οι θεραπείες που ακολουθεί την βοήθησαν να ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις επιπλοκές της ασθένειας και να ζει μια εξαιρετικά φυσιολογική ζωή. Η ίδια λέει ότι η ιππασία έγινε ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα» που έλαβε ποτέ. Εξελίχθηκε σε σπουδαία αμαζόνα με διακρίσεις και μετάλλια.

Το διάστημα που ο ρεπουμπλικάνος σύζυγός της ήταν κυβερνήτης της Μασσαχουσέττης (2003-2007) υπήρξε Πρώτη Κυρία της Πολιτείας, δεχόταν όμως συχνά κριτικές για το γεγονός ότι ήταν αόρατη. Η ίδια πάντως, δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα σε θέματα υγείας και πρόληψης.

Το 2008 έλαβε μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του Ρόμνεϊ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, παρά τα προβλήματα υγείας. Τότε ο Ρόμνεϊ δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος και να πάρει το χρίσμα.

Την ίδια χρονιά διαγνώστηκε και με ένα ακόμα πρόβλημα υγείας: καρκίνος στο στήθος, ωστόσο, υπήρξε πολύ τυχερή γιατί η διάγνωση έγινε έγκαιρα και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε.

Η απόφαση του Ρόμνεϊ να διεκδικήσει εκ νέου το χρίσμα για τις εκλογές του 2012 αντιμετωπίστηκε θετικά από την ίδια, ίσως περισσότερο και από άλλα μέλη της οικογένειάς της.

Βγήκε μπροστά, τόσο στα προκριματικά όσο και μετά την επίσημη ανακήρυξη του συζύγου της ως υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων. Δεν έκρυψε όμως ποτέ ότι η όλη διαδικασία δεν είναι και το καλύτερό της.

Έμαθε πάντως να απαντά και σε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Πρόσφατα μια δημοσιογράφος της άσκησε κριτική που υπήρξε… νοικοκυρά.

«Δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή της». Η Αν πήρε στα χέρια της το Twitter και απάντησε: «επέλεξα να κάτσω σπίτι και να μεγαλώσω τα πέντε μου παιδιά. Πιστέψτε με, είναι σκληρή δουλειά».

Η δημοσιογράφος την επόμενη μέρα ζήτησε συγγνώμη.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024