Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξελέγη η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν

Εξελέγη η πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν

Ιστορία έγραψαν οι ψηφοφόροι του Ουισκόνσιν, εκλέγοντας την δημοκρατική Τάμι Μπόλντουιν, την πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη Αμερικανίδα γερουσιαστή. Η Τάμι Μπόλντουιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εδώ και δώδεκα χρόνια, επικράτησε του ρεπουμπλικάνου Τόμι Τόμσον, πρώην κυβερνήτη του Ουισκόνσιν. Στην νικητήρια ομιλία της, η Μπόλντουιν αναγνώρισε ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής και μάλιστα ανοικτά ομοφυλόφιλη.

Ιστορία έγραψαν οι ψηφοφόροι του Ουισκόνσιν, εκλέγοντας την δημοκρατική Τάμι Μπόλντουιν, την πρώτη ανοικτά ομοφυλόφιλη Αμερικανίδα γερουσιαστή.

Η Τάμι Μπόλντουιν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων εδώ και δώδεκα χρόνια, επικράτησε του ρεπουμπλικάνου Τόμι Τόμσον, πρώην κυβερνήτη του Ουισκόνσιν.

Ψηφοφόροι δήλωναν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις της Τάμι Μπόλντουιν δεν αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στην προεκλογική εκστρατεία.

Στην νικητήρια ομιλία της, η Μπόλντουιν αναγνώρισε ότι θα γραφτεί στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής και μάλιστα ανοικτά ομοφυλόφιλη.

«Τώρα γνωρίζω καλά ότι θα έχω την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής. Και γνωρίζω καλά ότι θα είμαι το πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο μέλος» είπε στους υποστηρικτές της που φώναζαν ενθουσιασμένοι το όνομά της.

Η Μπόλντουιν αναφέρθηκε και στον πολιτικό της αντίπαλο, Τόμι Τόμσον, λέγοντας ότι μπορεί να διαφωνούσαν σε πολλά θέματα, αλλά τους ενώνει η αγάπη τους για το Ουισκόνσιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024