Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες, ισπανόφωνοι, μειονότητες και νέοι ψήφισαν Μπαράκ Ομπάμα

Γυναίκες, ισπανόφωνοι, μειονότητες και νέοι ψήφισαν Μπαράκ Ομπάμα

Στην ισχυρή στήριξη από γυναίκες, ισπανόφωνους πολίτες, Αφροαμερικανούς, μειονότητες αλλά και νέους ψηφοφόρους φαίνεται ότι οφείλει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα. Αντίθετα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των λευκών ανδρών και γυναικών που δεν ήταν, ωστόσο, ισχυρή για να του δώσει τη νίκη.

Στην ισχυρή στήριξη από γυναίκες, ισπανόφωνους πολίτες, Αφροαμερικανούς, μειονότητες αλλά και νέους ψηφοφόρους φαίνεται ότι οφείλει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αντίθετα, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των λευκών ανδρών και γυναικών. Σύμφωνα, μάλιστα, με αναλυτές, το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να επανακαθορίσουν την προσέγγισή τους προκειμένου να διευρύνουν την απήχησή τους σε ένα έθνος που παρουσιάζει δημογραφικές αλλαγές.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δείχνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έλαβε ισχυρή υποστήριξη, όπως αναμενόταν, από γυναίκες ψηφοφόρους (43%-55%) και κυρίως μητέρες. Επίσης, την προτίμηση τους στο πρόσωπό του έδειξαν ξανά οι Αφροαμερικάνοι και οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι, ενώ η προηγούμενη θητεία του αλλά και η προεκλογική του εκστρατεία φαίνεται ότι έπεισε και τους νέους που ψήφισαν για πρώτη φορά.

Αντίθετα, ο Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται στις προτιμήσεις λευκών ανδρών και γυναικών, σε αντίθεση με τον Ομπάμα που κρατά το προβάδισμα σε όλες τις άλλες εθνοτικές ομάδες.

Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος επιλέχθηκε από παντρεμένους άνδρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024